Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Farmarin rakentaminen aikataulussa

Farmarin rakentaminen aikataulussa

(16.06.2011 15:08 KANTT1 / päivitetty 20.06.2011 09:11 Tiilimäki Tarja)

Farmari 2011 maatalousnäyttelyä rakennetaan Kirjurinluoto Arenalla jo täydellä tohinalla. Näyttely käynnistyy parin viikon kuluttua, 1. heinäkuuta.

Viime viikolla aloitettu työ on muutaman päivän sadekeleistä huolimatta pysynyt aikataulussa. Järjestävän yhdistyksen eli ProAgria Satakunnan vastuulla on rakentaa eläinsuojat ja ravintolat. Rakennustyössä on kaiken kaikkiaan 30-40 talkoolaista.

- Työn alla on lypsyasema, jonka rakentaminen on jo loppusuoralla. Varsinaiset laitteet tuodaan rekoilla suoraan Tanskasta, kertoo näyttelyn rakennusvastaava Jarkko Storberg.

Kyseinen lypsyasema on ensimmäistä kertaa esillä Porin näyttelyssä.

kuva Jarkko Storberg, Jyrki Mäkelä ja Aleksi Forsman pystyttävät lypsyaseman maitohuoneen seinärakenteita.

Kotieläinosastolla ovat laitteistusta vaille valmiina jo lihakarjanavetta, lampola ja sikala. Osaan suojista tulee puurakenteiset karsinat ja osaan metalliputkista tehdyt aitaukset.

- Nuorenkarjan hyvinvointiin kiinnitetään tällä hetkellä sekä neuvontajärjestöissä että Valiolla huomiota. Näin ollen rakennamme tänne kotieläinosastolle myös vasikkabaarin, jossa esittelemme keskitetysti vasikoiden hyvinvointiin liittyviä asioita, kertoo Storberg.

Vasikoita ja lypsylehmiä näyttelyssä on nähtävissä parhaimmillaan 170. Karjaa tuodaan jopa satojen kilometrien päästä. Suuri määrä selittyy Storberg sillä, että näyttelyssä järjestetään myös Holstein-rodun vuosinäyttely.

- Tottakai näyttelyssä on myös pari sonnia, vaikkei ihan siitossonneja paikalle saadakaan, kun niillä on näihin aikoihin muuta tekemistä, virnistää Storberg.

Kesän ainoa valtakunnallinen maatalousnäyttely Farmari 2011 pidetään 1.-3. heinäkuuta Kirjuriluoto Arenalla Porissa. Näytely on avoinna joka päivä klo 10-18. Näyttely on ProAgria Satakunnan 150 –vuotisjuhlanäyttely.

Farmari 2011Hakusana