Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Henkilöllisyyspapereita kysytään yhä hanakammin

Henkilöllisyyspapereita kysytään yhä hanakammin

(21.06.2011 13:42 kanrt1 / päivitetty 21.06.2011 13:42 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Pakka-hankkeen tekemien ostokokeiden perusteella nuorten alkoholin oston ikärajavalvonta on parantunut viime vuoteen verrattuna noin 20 prosenttiyksikköä. Pakka-hanke toteutti huhtikuun 2011 aikana 106 ostoyritystä, ja näistä yli hieman yli puolet päättyi ikärajan tarkistukseen.

Huomattavasti vähentyivät myös tapaukset, joissa myyjä kysyi nuorelta henkilöllisyystodistusta mutta sen puuttuessa myi silti nuorelle alkoholia.

Ahkerimpia henkilöllisyyspapereiden kysyjiä olivat keski-ikäiset myyjät, joiden kassajonossa oli koeostajan lisäksi yksi tai kaksi asiakasta.

Ostokokeet tehtiin miltei saman mallin mukaisesti kuin vuonna 2010. Koeostajia oli viisi, 18-vuotiaita Winnovan opiskelijoita. Ostokoekohteet olivat kauppoja, kioskeja, huoltoasemia sekä Alkon myymälöitä.

Pakka on ehkäisevän päihdetyön hanke, jonka tavoitteena on vähentää nuorten alkoholinkäyttöä, esimerkiksi alaikäisten alkoholin saatavuutta heikentämällä. Hanke tekee vahvasti yhteistyötä paikallisen alkoholielinkeinon: Alkon, vähittäiskauppojen ja ravintoloiden sekä niiden toimintaa valvovien viranomaisten kanssa.

Hakusana