Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Juha Kämäri Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtajaksi

Juha Kämäri Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtajaksi

(21.06.2011 15:58 kanrt1 / päivitetty 21.06.2011 15:58 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on valinnut professori, MMT, tutkimusjohtaja Juha Kämärin Helsingistä yhtiön toimitusjohtajaksi. Hakijoita oli kaikkiaan 18, joista 16 täytti tehtävään sisältyvät koulutusvaatimukset.

Kämäri on syntynyt vuonna 1957. Hän asuu Helsingissä ja toimii tällä hetkellä Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtajana. Hän on koulutukseltaan maatalous-metsätieteiden tohtori, joka on väitellyt Helsingin yliopistossa vuonna 1988. Hänen vastuualueenaan Suomen ympäristökeskuksessa ovat olleet tutkimustoiminnan kehittäminen ja ohjelmointi, tutkimuksen tuloksellisuuden arviointi sekä yhteistyön kehittäminen tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen sekä kansainvälisen tiedeyhteisön kanssa. Kämäri toimii tällä hetkellä ympäristökeskuksessa myös pääjohtajan varahenkilönä.

Kämäri on ilmoittanut ottavansa tehtävän vastaan 1.lokakuuta 2011 alkaen. Siihen saakka yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa oman toimensa ohessa Satakunnan oppisopimuskeskuksen johtaja, KTT Seppo Laakkonen.

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy on kuntien ja elinkeinoelämän järjestöjen omistama yhtiö, jonka ylläpidettäväksi maakunnallinen Satakunnan ammattikorkeakoulu siirretään ensi vuoden alussa. Valtioneuvosto on myöntänyt yhtiölle ammattikorkeakoulun toimiluvan 1.1.2012 lähtien.

Satakunnan ammattikorkeakoulu on 6 500 opiskelijan ja 500 henkilökuntaan kuuluvan monialainen ja kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu, joka toimii Porissa, Raumalla, Kankaanpäässä ja Huittisissa.

kuva Juha Kämäri


Hakusana