Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Kirjurissa astellaan alttarille

Kirjurissa astellaan alttarille

(09.06.2011 14:10 kanrt1 / päivitetty 09.06.2011 14:10 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Kirjurinluodon kesäteatterin esitys Täydelliset häät saa ensi-iltansa 11.kesäkuuta. Kirjurinluotoon on saapunut tunnettu näyttelijäkaarti, sillä pääosia esittävät muun muassa Turkka Mastomäki, Saija ”Sani” Aartela, Ritva Oksanen, Marjut Sariola ja Kristo Salminen. Porilaisista näyttelijöistä mukana on Miia Lindström.

Farssin on käsikirjoittanut Robin Hawdon, ja sen ohjaa Tampereen Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri. Täydelliset häät on Viherjuuren mukaan yksi parhaista farsseista, koska se sisältää paljon tilannekomiikkaa ja hyvän dialogin. Samalla dialogi on näyttelijöille myös vaikea, koska repliikit täytyy osata todella huolella.

- Farssissa, tai huvinäytelmässä, kuten ennen sanottiin, yleisö nauraa ennen kaikkea ajatukselle, Viherjuuri kiteyttää.

kuva Laulajanakin tunnettu Saija Aartela näyttelee nyt toista kertaa farssissa. Kuva: Anna-Emilia Eskola

Näyttelijät saapuivat Poriin vasta kolme viikkoa sitten. Ennen ensi-iltaa harjoituksia ehtii kertyä 35 kappaletta. Esityksen lavasteet ovat herättäneet kiinnostusta jo harjoitusviikoilla, sillä yölliset kävijät veivät paikalta muun muassa Ritva Oksasen rekvisiittaan kuuluvat viikset, kokkihatun ja baarijakkaran. Poliisien saavuttua paikalle tavarat onneksi löytyivät. Pikku sattumuksien jälkeenkin Oksanen odottaa innoissaan tulevia näytöksiä.

- On hurmaavaa, että saan tehdä välillä kevyttä näytelmää, Niskavuoren Loviisaakin näytellyt Oksanen kertoo.

Täydelliset häät aloittaa Kirjurinluodon kesäteatterin neljännen tuotantokauden, ja farssin näytökset jatkuvat aina 9. heinäkuuta saakka. Osa näytöksistä on jo loppuunmyyty, mutta lippuja on kuitenkin vielä jäljellä.

kuva Näyttelijät ja teatterin taiteellinen johtaja Maria Kuusiluoma ylistävät porukan yhteishenkeä. Kuva: Anna-Emilia Eskola


Hakusana