Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Lähetysjuhlien vieras: kuinka toimit Porissa

Lähetysjuhlien vieras: kuinka toimit Porissa

(06.06.2011 16:20 HENLT1 / päivitetty 07.06.2011 16:01 Laasanen Tuomas)

Suomen lähetysseura ja Porin evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä järjestävät Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Porissa 10.-12. kesäkuuta.

Porin Lähetysjuhlien pääsihteeri Ulla Kuusisto on työskennellyt Porin Lähetysjuhlien kanssa liki kahden vuoden ajan. Hänen lisäkseen Lähetysjuhlilla työskentelee noin 100 työntekijää ja 850 talkoolaista. Henkilömäärä on tarpeen, koska tapahtumaan odotetaan 15 000-20 000 vierasta.

– Kaikki vieraat eivät kuitenkaan osallistu koko tapahtumaan, vaan suurin osa tulee lauantaiksi. Hyvä sää tietysti vetää kansaa liikkeelle, Ulla Kuusisto pohtii.

Myös liikennejärjestelyissä on pyritty varautumaan ihmisten määrään.

– Karhuhallin lähistöllä ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että urheilukeskuksessa on viikonloppuna muitakin tapahtumia. Lisäksi maauimalassa käy ihmisiä, etenkin jos sää on hyvä, kertoo liikennevastaava Taisto Heino.

Porissa on järjestetty Lähetysjuhlat viimeksi vuonna 1982. Suomen Lähetysseurassa tiedetään aina jo useita vuosia eteenpäin Lähetysjuhlien järjestyspaikka. Ensi vuonna se on Hamina.

– Sunnuntaina Karhuhallissa on viimeisenä tilaisuutena kello 13 messu, jossa luovutamme Haminalle Lähetysjuhlien juhlaplaketin, Ulla Kuusisto kertoo.

Lisäksi sunnuntain messussa siunataan lähetystyöhön lähtevät uudet lähetystyöntekijät, joita on lähes 30.

Tapahtumapaikkana toimii Karhuhallin alue, Urheilutie 1 (kartta) . Päätapahtumat järjestään Karhuhallissa ja nuorten tapahtumat ovat teltassa viereisellä kentällä. Nuorten juhlapaikka on Cygnaeuksen koululla, Tasavallankatu 1 (kartta)

Tarkempaa tietoa Lähetysjuhlien ohjelmasta löydät tapahtuman nettisivuilta ja Facebookista .

Liikkuminen

Juhlabussi kulkee Karhuhallin ja kauppatorin välistä reittiä poimien matkustajat matkan varrelta pysäkeiltä. Bussi kiertää linja-autoaseman ja rautatieaseman kautta. Bussimatka on ilmainen.

Juhlabussin aikataulu

Tapahtuma-alueen lähellä liikennöi myös Porin linjojen reittiliikenne, linja 12 .

Porin taksi, puh. 0600 30 033

Porin karttapalvelu

Pysäköinti

Karhuhallin vierestä on varattu suurehko alue henkilöautoille. Vastakkaiselta puolelta on varattu kenttä linja-autojen purkamista, lastausta ja pysäköintiä varten.

INVA-pysäköinti on aivan Karhuhallin itäpäädyssä pääsisäänkäynnin vieressä.

Kaikille pysäköintialueille on liikenteen ohjaus.

Tietoa nuorten tilaisuuden, vuosikokouspaikan ja karavaanarien pysäköintialueista löydät tapahtuman nettisivuilta .

Info

Juhlakanslia palvelee vieraita Karhuhallissa. Juhlakansliasta löydät ruokaliput, pääsyliput, ohjelmat, postikortit, postimerkit, infopalvelut, löytötavarat ja matkatavaroiden säilytyksen.

Aukioloajat ja yhteystiedot .

Majoitus

Hotellien, matkakotien, leirintäalueiden ja vuokramökkien yhteystiedot löydät tapahtuman nettisivuilta .


Suomen lähetysseura

Porin seurakuntayhtymäHakusana