Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Nuorten äänet kuuluviin SuomiAreenassa

Nuorten äänet kuuluviin SuomiAreenassa

(22.06.2011 13:03 kanrt1 / päivitetty 22.06.2011 13:03 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Tiistaina 12. heinäkuuta SuomiAreenassa puhutaan nuorten vaikuttamisesta. Toejoen koulun opettaja Inkeri Hannula on koonnut ryhmän yläasteikäisiä nuoria Porista, Raumalta ja Oulusta. Nuoret ovat itse luoneet, suunnitelleet ja toteuttaneet paneelikeskustelun ja jatkotilaisuuden.

Paneeli kantaa nimeä Passiivisuuden perintö – Turpa kiinni, ei mekään saatu vaikuttaa! Inkeri Hannula hehkuttaa paneelin olevan ensimmäinen SuomiAreenan tilaisuus, joka on aidosti nuorten näköinen.

– Paneelissa keskustellaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksien nykytilanteesta, missä ja miten voi vaikuttaa ja käyttävätkö nuoret vaikutusmahdollisuuksiaan. Lisäksi keskustelemme siitä, onko nuorten osallistumiselle esteitä yhteiskunnan tai nuorten itsensä suunnalta, valottaa Porin suomalaisen yhteislyseon 9. luokkalainen Lasse Lund.

– Nuorten paneelin on tarkoitus käynnistää vallankumous, jossa nuorten mielipiteet saadaan kuuluville. Kuuluuko eduskunnassa oikeasti nuorten mielipide? Haluamme sinne enemmän, kuin vain yhden 30-vuotiaan, Lund paukuttaa.

– Nuorten ääni täytyy saada kuuluviin, Inkeri Hannula komppaa.

Teksti: Vaula Toivanen.


Hakusana