Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Porin Päivä juhlii vesiteemalla

Porin Päivä juhlii vesiteemalla

(15.06.2011 08:10 KANTV1 / päivitetty 15.06.2011 08:12 Toivanen Vaula)

"Pori-Veden haltija" on tunnuslause 22.-25. syyskuuta järjestettävälle Porin Päivälle. Pori-Seura haluaa teemavalinnalla kiinnittää huomiota joen ja meren tärkeyteen sekä veden merkitykseen porilaisten jokapäiväisessä hyvinvoinnissa.

Pori-Seuran puheenjohtaja Timo Koivisto kertoo, että seura halusi teeman avulla korostaa sitä, kuinka hyvin vesiasiat on hoidettu Porissa. Hänen mukaansa täällä kokonaisuus aina juomavedestä uimavesiin on Suomen kärkipäätä.

- Haluamme tuoda ensimmäistä kertaa esille kunnallistekniikan osuuden vesiasioissa, koska se jää usein huomioimatta. Ilman kunnallistekniikkaa ei toimisi mikään, Koivisto korostaa.

Kaupunkilaisten jalkojen alla kulkeekin lähes 600 kilometriä vesijohtoverkkoa, joka tuo vedet myös Porin Päivänä vihittävään uuteen uimahalliin. Vesi on tärkeää myös turvallisuuden kannalta. Taitavat palokunnat ja pelastava vesi estävät uuden Porin palon syntymisen.

Vuosi 2011 on Porin Päivän juhlavuosi, sillä ensimmäistä Porin Päivää vietettiin vuonna 1961. Tapahtuma on maan suurimpia kotiseutujuhlia, ja se kerää sekä uudet että vanhat porilaiset kymmeniin kaupungissa järjestettäviin tilaisuuksiin.

Porin Päivän pääjuhlaa vietetään Porin torilla 24.syyskuuta. Merkittävä osa juhlaa on ohrankryynivellitarjoilu. Ensimmäisen Porin Päivän 250 vellilitrasta vellin määrä on noussut jopa 2000 litraan.

Teksti: Taina Rinta-KauhajärviHakusana