Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Purjelautailun EM-kilpailut Yyterissä

Purjelautailun EM-kilpailut Yyterissä

(08.06.2011 08:37 kanrt1 / päivitetty 08.06.2011 10:36 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Yyterissä järjestetään 8.-12.kesäkuuta purjelautailun Raceboard-luokan Euroopan mestaruuskilpailut. Kilpailut pidetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja Yyterissä.

Paikalle odotetaan noin 50 kilpailijaa ympäri Eurooppaa. Enemmistö osanottajista tulee olettavasti muualta kuin Suomesta.

- Suomalaisten keskuudessa Raceboard-luokan kiinnostus on ollut hieman vähäistä. Toivottavasti EM-kisojen avulla kiinnostus kasvaa, kertoo kilpailuvastaava Anne Kärki.

Kärki pitää Yyteriä erittäin ihanteellisena paikkana EM-kisojen järjestämiseen. Merivesikin on lämmennyt tällä viikolla jo 16-asteiseksi. Kilpailut tarjoavat nähtävää myös katsojille, vaikka radat ovatkin kauempana rannasta.

- Jos tuulet ovat otolliset, lähtölinja tai maali voidaan asettaa lähemmäs rantaa, kilpailuvastaava Anne Kärki valaisee.

Uimarit pääsevät polskimaan rauhassa kisasta huolimatta, koska kilpailualuetta rajataan poijulinjalla jonkin matkaa.

Yyterissä järjestetään ensi kesänä myös Raceboard-luokan maailmanmestaruuskilpailut. Kisojen tarkempi ajankohta ei ole vielä selvinnyt, mutta tuulien kannalta ne olisi paras pitää joko kesä- tai elokuussa.

Euroopan mestaruuskilpailun järjestäjiä ovat Suomen Purjelautaliitto , BSF (Segelföreningen i Björneborg) ja purjelautailun kansainvälinen kattojärjestö IWA (International Windsurfing Association).


Hakusana