Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Reposaari-päivät yhdistää räpsööläiset

Reposaari-päivät yhdistää räpsööläiset

(14.06.2011 12:17 KANTT1 / päivitetty 14.06.2011 15:21 Tiilimäki Tarja)

10. kerran järjestettävät Reposaari-päivät pidetään 17.-19.6.2011. Päivien teemana on tällä kertaa Räpsööläisyys, reposaarelainen elämäntapa.

Joka kolmas vuosi järjestettäville Reposaari-päiville kerääntyvät sekä nykyiset että saarelta poismuuttaneet. Lähes tuhannen asukkaan idyllisen kyläyhteisön väkimäärä miltei tuplaantuu juhlien ajaksi.

- Reposaari-päivät on osoittautunut hyväksi tavaksi ylläpitää räpsööläisten yhteishenkeä. Meitähän on syytetty nurkkakuntaisuudesta, mutta siitä ei ole kysymys, vaan terveestä omanarvontunnosta, toteaa Reposaari-yhdistyksen puheenjohtaja Jorma Holm.

Holmin mukaan Reposaari-päivät on oiva mahdollisuus kaikille porilaisille tutustua reposaarelaisiin ja sikäläiseen elämäntapaan.

Toisista välittäminen ja meren kunnioittaminen yhdistävät reposaarelaisia vielä tänäkin päivänä.

- Täällä ei tulisi kuuloonkaan, että joku joutuisi virumaan asunnossaan päivätolkulla. Naapurista pidetään huolta. Paljon puhuttu yhteisöllisyys on meille itsestäänselvyys, täsmentää Holm.

Merimieslauluja ja torvisoittoa

- Kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa merimieslauluiltaa päivien aloitusiltana perjantaina. Jungmanniviisuja pääsee myös yleisö laulamaan, kertoo Jorma Holm.

Reposaaripäiviin olennaisesti kuuluva toritapahtuma järjestetään Satamapuistossa lauantaina 18.6. klo 10-14. Luvassa on niin torvisoittoa kuin köydenvetoa. Kaupunkijunan kyytiin pääsee opastetulle kiertoajelulla. Puolilta päivin julistetaan lomarauha.

Päivä huipentuu Satamapuiston ulkoilmakonserttiin ja tansseihin.

Sunnuntaina on vuorossa päivien pääjuhla VPK-talolla. Tilaisuudessa muun muassa Elina Wallin pakinoi reposaarelaisuudesta kantaporilaisen silmin ja saaren oma poika Eino Grön laulaa.

Reposaari
  • Porin merihenkinen idyllinen kaupunginosa
  • Asukkaita 880 (1.1.2011)
  • 1956 valmistui Reposaaren mantereeseen yhdistävä pengertie
  • 1700 –luvulla Reposaarea kaavailtiin Suomen pääkaupungiksi

Reposaaripäivien ohjelma


Hakusana