Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > SuomiAreenassa puhalletaan myös saippuakuplia

SuomiAreenassa puhalletaan myös saippuakuplia

(28.06.2011 11:24 kanrt1 / päivitetty 28.06.2011 11:24 Rinta-Kauhajärvi Taina)

SuomiAreenan keskustelujen lomassa voi kokeilla, kuinka suuren, pyöreän ja kestävän saippuakuplan onnistuu puhaltamaan. Eetunaukion lavan takana Kansalaistorin yhteydessä järjestetään 15.heinäkuuta kello 13.30 alkaen saippuakuplakilpailu, johon voi osallistua joukkueena.

Parhaiten saippuakuplia puhaltanut joukkue voittaa aluemestaruuden ja matkan finaaliin, joka järjestetään kemian yönä 2. joulukuuta Tiedekeskus Heurekassa.

Jokainen joukkue voi kehitellä ja valmistaa itse saippuakuplaliuoksen tai käyttää kilpailupaikan valmista liuosta.. Kuplia saa tehdä itse ostetulla, muokatulla tai itse kehitellyllä välineellä. Länsi-Suomen Kemistiseuran sihteeri Seppo Sipilä kehottaakin osallistujia käyttämään mielikuvitustaan.

- Yhdessä aluekilpailussa joukkue oli irrottanut squash-mailasta verkon, ja puhalsi kuplia mailan läpi, Sipilä kertoo.

Tällä hetkellä SuomiAreenan kilpailuun on osallistunut viisi joukkuetta, ja kilpaan toivotaan vielä lisää osallistujia. Joukkue voi ilmoittautua kuplien puhalteluun paikan päällä tai ennakkoon esimerkiksi Seppo Sipilälle .

Kilpailun pääjärjestäjänä toimii Suomalaisten Kemistien Seura (SKS) ja SuomiAreenan kilpailua organisoi Länsi-Suomen Kemistiseura. Saippuakuplakilpailu on osa YK:n ja Unescon julistamaa kansainvälistä kemian vuotta. Myös Suomen Kemian Seura on mukana Kansalaistorilla.

Kilpailun tarkemmat säännöt .

kuva Helsingin kilpailussa saippuakuplista saatiin näin mahtavia. Kuva: Johannes Posti.


Hakusana