Etusivu > Uutiset > 2011 > 06 > Uusi esite kaupunkipuistosta!

Uusi esite kaupunkipuistosta!

(29.06.2011 13:19 Tea Bogdanoff / päivitetty 29.06.2011 13:19 Perämaa Tea)

Porin kansallisesta kaupunkipuistosta on ilmestynyt Vihreä kaupunki virkistää -ympäristökasvatusesite. Esite tutustuttaa kaupunkipuistoon Kokemäenjoen ranta-alueella.

Kartta ja reitit opastavat vierailijat tutustumaan Kivi-Porin ja Kirjurinluodon keskeisimpiin kulttuuri- ja luontokohteisiin. Esite on tuotettu osana ympäristöviraston ja kaupunkisuunnittelun Kansalliset puistot -yhteishanketta. Esitettä jaetaan Palvelupiste Porinassa, Porin Seudun Matkailu Oy MAISAssa, Luontotalo Arkissa ja Satakunnan Vihertietokeskuksessa. Lisäksi esitteen voi tulostaa kaupunkipuiston internetsivuilta.


kuva Kuva uudesta kaupunkipuisto -esitteestä.

Pori kehittyy yhdessä kansallisen kaupunkipuistoverkoston kanssa

Suomessa on viisi kansallista kaupunkipuistoa Porissa, Hämeenlinnassa, Heinolassa, Hangossa ja Porvoossa. Lisäksi kansallisen kaupunkipuiston hakemista valmistellaan parhaillaan monessa kaupungissa muun muassa Turussa ja Kotkassa. Verkoston täydentyessä kansallisten kaupunkipuistojen merkitys korostuu.

Porin kansallinen kaupunkipuisto on perustettu 6.5.2002. Porin kansallisen kaupunkipuiston erityispiirteitä ja vetovoimatekijöitä ovat muun muassa historiallinen puistoarkkitehtuuri, rakennettu kulttuuriympäristö, pohjoismaiden laajin suistoalue, puiston helppo saavutettavuus kaupunkikeskustassa ja sen tuntumassa.

Lisätietoja:
Porin kaupunki, Ympäristövirasto
Kansalliset Puistot –hanke
Projektipäällikkö Antti Mäkelä
044 701 7052
antti.makela@pori.fiHakusana