Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Koulutuksen haasteet puhuttavat SuomiAreenassa

Koulutuksen haasteet puhuttavat SuomiAreenassa

(12.07.2011 08:50 KANTT1 / päivitetty 12.07.2011 08:50 Tiilimäki Tarja)

Yhteiskunta ja työelämä asettavat kovia vaatimuksia ammatilliselle koulutukselle.

SuomiAreenassa pureudutaan aiheeseen otsikolla Suomalainen koulutusihme?! Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan muun muassa työelämän tarpeista.

Yritysten ja koulujen välillä on tehty yhteistyötä jo vuosia työvoimatarpeen ja koulutuspaikkamäärien tasapainon löytämiseksi.

- Yhteistyöstä on pelkästään hyviä kokemuksia. Joustavuutta on puolin ja toisin ja esimerkiksi aikuiskoulutuspuolen täsmäkoulutuksilla pystytään hyvinkin nopeasti vastaamaan erityistarpeisiin, kertoo Technip Offshore Finland Oy:n henkilöstö ja viestintäpäällikkö Tapio Tolsa.

Lähitulevaisuudessa suuri eläkepoistuma työmarkkinoilta on haaste Tolsan mukaan myös koulutukselle.

- Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi metalliteollisuuden tarvitsemien ammattilaisten, kuten hitsareiden ja levyseppien, aloituspaikkamäärä ei ole riittävä siihen nähden, kuinka paljon muutaman vuoden sisällä on jäämässä alan ammattilaisia eläkkeelle, Tolsa toteaa.

SuomiAreena tilaisuudessa keskiviikkona 13. heinäkuuta klo 15.45-17.00 Eetunaukion lavalla, puhutaan myös muun muassa työelämän vastuusta ja työnteon imagosta ja koulutuksen järjestämisestä sponsorirahalla.

- Odotan mielenkiinnolla erilaisia näkökulmia. Aihepiireihin liittyvillä äänestyksillä haastamme keskustelijat ottamaan kantaa, toteaa WinNovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampinen.

Tapio Tolsan lisäksi keskustelemassa ovat aluepäällikkö Piia Alvesalo, EK Varsinais-Suomi ja Satakunta, ylijohtaja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus, puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAJ, toimitusjohtaja Lasse Schultz, WinNova, koulutus- ja työvoima-asioiden päällikkö Saana Siekkinen, SAK. Tilaisuuden juontaa murreihmine Elina Wallin.


Hakusana