Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Lintumies tähtää korkealle

Lintumies tähtää korkealle

(13.07.2011 19:59 kantt1 / päivitetty 13.07.2011 20:04 Tiilimäki Tarja)

Porissa on SuomiAreenan aikana voinut bongata tilaisuudesta toiseen pyrähtelevän lintumiehen.

Tällä punaiseen huppariin pukeutuvalla porilaislähtöisellä bisnesmiehellä on nyt kysyntää enemmän kuin koskaan. Kyseessä on tietysti Mighty Eagle Peter Vesterbacka, Rovio Oy:n markkinointijohtaja.
Tämän Angry Birds-ilosanomaa levittävän miehen painoarvosta kertoo jotain se, että The Times-lehti on rankannut hänet listalleen maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä.

kuva Peter Vesterbackan näkemyksille on ollut kysyntää SuomiAreenan yrittäjyyttä käsittelevissä keskusteluissa. Kuva Jan Blomberg.
Rovio lanseerasi ensimmäisen pelinsä vuonna 2003. Angry Birds näki päivänvalon joulukuussa 2009 joulukuussa.

- Asetimme silloin tavoitteeksi 100 miljoonaa latausta, mitä pidettiin täysin utopistisena. Maaliskuussa 2011 tavoite täyttyi ja toukokuussa ylittyi jo 200 miljoonan raja, ja kasvu jatkuu.

Vesterbackan tulevaisuuden visio on selkeä ja yksinkertainen.

- Tähtäämme maailman suurimmaksi viihdebrändiksi.

Rovio pyörii tällä hetkellä 130 työntekijän voimin, mutta lisää palkataan koko ajan. Kaikki toiminnot ovat tällä hetkellä Espoossa. Lähiaikoina Rovio avaa toimiston ulkomaille, ensimmäisenä Kiinaan.

Yrittäjäperheen vesana Vesterbacka on jo pienestä pitäen totuttautunut yrittämisen lainalaisuuksiin, jotka ovat loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia – henkilökohtaiset ominaisuudet mukaan lukien.

- Minulla on aina ollut vahva kilpailuvietti ja toisaalta kova halu ja tahto. Luova hulluus on kaiketi sitä, että uskoo siihen mitä tekee ja on rohkeasti oma itsensä.

Vesterbackan mielestä yrittäjäksi ryhtymisen jarruna on useimmiten epäonnistumisen pelko, joka leimaa osittain koko suomalaista kulttuuria.

- Esimerkiksi Yhdysvalloissa konkurssin tekeminen on pikemminkin meriitti, koska silloin ajatellaan, että yrittäjä on ehkä oppinut jotain virheistään.

Angry Birdsin markkinointi pitää lintumiehen kiireisenä. Kun SuomiAreena on edustettu, suuntaa Vesterbacka Espoon kautta Yhdysvaltoihin ja elokuussa on vuorossa Kiina.


Hakusana