Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Myrskyt kaataneet puita kaupungin metsissä

Myrskyt kaataneet puita kaupungin metsissä

(13.07.2011 14:04 Rakej1 / päivitetty 13.07.2011 14:04 Eronen Jukka-Petteri)

Kaksi ukkosmyrskyä on kaatanut puita Porin kaupungin metsistä asuinalueiden läheltä. Puita on kaatunut jonkin verran useissa kaupunginosissa. Kaupungin metsät ovat kuitenkin säästyneet laajemmalta tuholta ja kaatuneet puut ovat vain pieni osa metsien puustosta. Puistotoimi kiittää asukkaita myrskytuhopuiden ilmoituksista. Tämän hetkisen tiedon mukaan kaupungin alueilta kaatuneet puut eivät ole aiheuttaneet merkittävää aineellista vahinkoa yksityiselle omaisuudelle.

Kaatuneita tai myrskyn vaurioittamia isoja puita on eri puolilla kaupunkia yli 200 kappaletta. Viime vuoden myrskytuhoihin verraten tämän kesän myrskypuiden poisto on työläämpää ja kalliimpaa, koska nyt vahingoittuneet puut jakautuvat eri puolille kaupunkia. Puita poistetaan niiden aiheuttaman vaaran ja haitan mukaisessa järjestyksessä. Puiden poisto kestää useita viikkoja johtuen henkilöstön vuosilomista ja useiden kohteiden vaikean lähestyttävyyden takia. Metsiin tullaan jättämään maarunkoja lahopuiksi, koska ne monipuolistavat lähimetsien luontoa.

Asukkaat eivät saa mennä käsittelemään kaatuneita tai konkelossa olevia puita, koska niissä saattaa olla piileviä jännitteitä. Myös puiden ylös nousseet juuripaakut ovat vaarallisia, jos runko sahataan irti kannosta.

kuva Ukkosmyrskyn kaatama puu Porin metsässä.


Hakusana