Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Pelle Miljoona Oy:n viimeinen keikka Porissa

Pelle Miljoona Oy:n viimeinen keikka Porissa

(27.07.2011 10:32 kantt1 / päivitetty 28.07.2011 16:48 Tiilimäki Tarja)

Pelle Miljoona Oy:n paluukiertue päättyy konserttiin Porisperessä.

Päätöskonsertissa kuullaan hittejä klassikkoalbumilta Moottoritie on kuuma (1980). Lavalla nähdään alkuperäinen Oy. Pelle Miljoonan lisäksi mukana ovat Andy McCoy, Sam Yaffa, Ari Taskinen ja Tumppi Varonen.

Albumin julkaisukiertuetta tämä kokoonpano ei ehtinyt koskaan tehdä, koska McCoy ja Yaffa lähtivät juuri ennen syyskiertuetta perustamaan Hanoi Rocksia.

- Poriin on loistava päättää tämä kiertue. Odotan hiton nastaa keikkaa hämärtyvässä elokuun illassa, toteaa Pelle Miljoona.

Pelle Miljoona on keikkaillut Porissa säännöllisesti, eri kokoonpanoillaan, uransa alusta alkaen. Ensimmäisen singlensä Olen työtön hän julkaisi 1977.

– Minut on otettu Porissa aina hyvin vastaan. Porissa on tilausta mun musiikilleni. Johtuu osittain varmaan siitä, että tämä on sellanen ruostevyöhykkeen kaupunki, jossa mun musiikki saa vastakaikua, pohtii Pelle.

kuva Pelle Miljoona lupaa Porisperen keikalle hyvää fiilistä. Kuva: Tarja Tiilimäki

Yhteiskuntakriittisyys ei ole kadonnut vuosien saatossa miehestä minnekään. Huutia saa edelleen, hänen omien sanojensa mukaan, kapitalistinen yhteiskunta, ja sen lieveilmiöt.

- Esimerkiksi nuorten ajatusmaailmasta on humanismi out. Materialismi jyllään ja kaikki vaan haluu enemmän ja enemmän. Loppujen lopuksi sitä tarvitsee aika vähän hyvän elämän rakentamiseen, Pelle täsmentää.

Pitkänlinjan rokkari ei luovu missiostaan rakentaa parempaa maailmaa jatkossakaan. Työn alla on Pellen uuden bändin, Pelle Miljoona United, kanssa uusi albumi, joka ilmestyy lokakuussa.

- Siihen tulee tarinoita nykysuomesta.

Pelle Miljoona Oy esiintyy Kirjuriluodon Lokkilavalla perjantaina 5. elokuuta. Festivaalin jälkeen Pelle Miljoona nähdään Porissa seuraavan kerran 5. marraskuuta, jolloin Pelle Miljoona United heittää keikan Bar Kinossa.

Porispere raikaa Kirjuriluodolla 5.-7. elokuuta. Pelle Miljoona Oy:n lisäksi festivaalilla esiintyvät muun muassa Michael Monroe, Kotiteollisuus, Mokoma, Circle ja ruotsalainen Raised Fist. Sunnuntaina esiintyjäkaarti on koottu pääasiassa lapsiperheitä ajatellen.
Hakusana