Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Periaatepäätös teatteritalon peruskorjauksesta

Periaatepäätös teatteritalon peruskorjauksesta

(12.07.2011 08:42 KANTT1 / päivitetty 12.07.2011 10:30 Tiilimäki Tarja)

Porin teatteritalon remontti liikahti piirun verran kohti toteutumistaan, kun Porin kaupunginvaltuusto teki yksimielisen periaatepäätöksen peruskorjauksesta.

Valtuuston historiallinen ulkoilmakokous pidettiin eilen Eetuaukiolla. Kokous oli yksi SuomiAreenan tapahtumista.

kuva Valtuustokokousta Eetunaukiolla seurasi useampi sata kuulijaa. Kuva Tarja Tiilimäki


Puolueiden ryhmäpuheenvuoroissa kautta linjan korostettiin teatteritalon historiallista merkitystä ja peruskorjauksen tärkeyttä. Remontin aikataulu ja kustannukset aiheuttivat muutamissa puheenvuoroissa epäileviä äänenpainoja.

Muun muassa Juha Vasama, KOK, mielestä kaavailtu aikataulu ei ole mahdollinen, koska Porilla on työn alla useita hintavia kiinteistöinvestointeja, kuten kaupunginsairaalan peruskorjaus.

Esa J. Anttila, SDP, ja Juha Sandberg, VAS, painottivat, että teatteriremontin kanssa ei ole enää varaa viivytellä, vaan työhön pitää ryhtyä heti vuoden 2012 alusta.

Puheenvuoroissa korostettiin myös valtionosuuksien ja kilpailutuksen tärkeyttä.

Teatteritalon peruskorjaus on tarkoitus toteuttaa vuosina 2012-2014. Remontin kustannusarvio on reilut 17 miljoonaan euroa.

Päätöksellä painoarvoa

Kokousta seurannut Porin Teatteri johtaja Patrik Drake kertoi olevansa päätökseen erittäin tyytyväinen.

- Erityisesti mieltä lämmitti se, että kaikissa puheenvuoroissa, erilaisista painotuksista huolimatta, tunnustettiin remontin välttämättömyys ja arvostettiin myös teatteri tekemää työtä. Eihän tämä periaatepäätös vielä anna täyttä varmuutta siitä, koska töihin päästää, mutta valtava painoarvo päätöksellä toki on, totesi Drake.

Valtuusto päättää peruskorjauksen toteutusaikataulusta ja rahoituksesta lopullisesti syksyn aikana.

kuva Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Kilkku onnitteli valtuuston puheenjohtaja Krista Kiurua asunto- ja viestintäministerin pestistä. Kuva: Tarja Tiilimäki


Valtuusto hyväksyi myös Porin kaupungin turvallisuussuunnitelman 2009-2012 väliraportin. Suunnitelman keskeisiä painopistealueita ovat väkivaltarikollisuuden vähentäminen, tapaturmien- ja päihdehaittojen ehkäisy ja syrjäytymiskehitykseen vaikuttaminen.

Päärnäisten eli 6. kaupunginosan ruutukaava-aluetta koskeva asemakaavamuutos meni myös läpi kokouksessa. Muutoksen tavoitteena on säilyttää ”Kuukkarin” omaleimainen luonne, valtakunnallisesti tärkeänä puutaloyhdyskuntana.
Asemakaavamuutos esittää suojeltavaksi runsaat 240 asuinrakennusta ja noin 160 talousrakennusta.
Hakusana