Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Puhetta ja posliinitaidetta

Puhetta ja posliinitaidetta

(08.07.2011 14:38 KANTT1 / päivitetty 11.07.2011 15:45 Tiilimäki Tarja)

SuomiAreenassa on mahdollisuus todistaa sellainenkin tapaus, että joukko poliitikkoja ja muita vaikuttajia maalaavat posliinia.

Galleria Angelossa järjestettävässä työpajassa, maalaamisen ohessa, keskustellaan muun muassa siitä, miten tuleva Helsingin Design pääkaupunkivuosi 2012 vaikuttaa suomalaiseen muotoiluun.

Posliinilautasia maalaamaan ovat lupautuneet asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi, Porin kulttuurijohtaja Jaana Simula, murrepakinoitsija Elina Wallin, Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski, iskelmälaulaja Eino Grön sekä musiikkineuvos Klaus Järvinen ja sosiaalineuvos Seija Järvinen.

- Tavoitteena on vapaamuotoinen tilaisuus, joka yhdistää luontevasti taiteen tekemisen ja keskustelun. Niin ja musiikin, nimittäin Klaus Järvinen on luvannut ottaa klarinetin mukaansa ja paikalla ovat myös Kari ja Antti Sarpila, kertoo galleristi Sirpa Koskinen.

kuva Sirpa Koskisen mielestä Heini Riitahuhdan keramiikkaserigrafia, etulalla, ja Jasmin Anoschkinin keramiikkatyö saattavat inspiroida maalaajia. Kuva: Tarja Tiilimäki

Yleisö voi seurata maalaamista ja kierrellä samalla näyttelyssä.

Tilaisuus liittyy galleriassa parhaillaan esillä olevaan A-Duuri –näyttelyyn, jossa on esillä Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoiden töitä. Näyttelyn yhdeksästä taiteilijasta työpajassa ovat mukana, maalaajia opastamassa Jasmin Anoschkin, Kati Tuominen-Niittylä, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Heljä Liukko-Sundström ja Kim Simonsson.

Signeeratut työt poltetaan myöhemmin Arabialla ja myydään 1.10. järjestettävässä taidehuutokaupassa galleria Angelossa. Tempaus kuuluu osana Unicef-Satakunta 2011 maakuntakumppanuus vuoden tapahtumiin.

Taiteilijoiden ja vaikuttajien työpaja. Puhetta designista maalaamisen ohessa -tilaisuus järjestetään tiistaina 12. heinäkuuta, klo 14.00-15.15 Galleria Angelossa, Yrjönkatu 3.


Hakusana