Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Tiemäärärahat kiven alla

Tiemäärärahat kiven alla

(13.07.2011 10:42 KANTT1 / päivitetty 13.07.2011 10:43 Tiilimäki Tarja)

Aluepolitiikan puntarointi nostatti hikeä pintaan SuomiAreenan keskustelussa, Uutta politiikkaa alueille, Puuvillan puistossa tiistaina.

Neljän kansanedustajien voimin käydyssä keskustelussa puhutti muun muassa valtion tiemäärärahat ja tulevien tiehankkeiden kohtalo. Keskustelun annista päätellen kovin kummoisia parannuksia ei ole luvassa lähivuosina läntisen Suomen tieoloihin.

Miapetra Kumpula, sdp, oli vahvasti sitä mieltä, etteivät uuudet tiehankkeet toteudu ennen vuotta 2014, koska jo nyt käynnissä oleva hankkeet on saatava valmiiksi.

- Tällä hallituskaudella ei ole varaa aloittaa suuria uusia hankkeita, vaikka myönnän kyllä, että VT8 olisi kiireellisempien joukossa.

Tapani Mäkinen, kok, oli pitkälti samoilla linjoilla, mutta oli valmis parantamaan Porin raideyhteyksiä ja edellytti myös, että tänne pitäisi päästä myös lentäen.

- Hallituksen kädet ova tiemäärärahojen osalta pitkälti sidotut, joten kauheasti uutta ei voida aloittaa.

Nykyisten tiemäärärahojen riittävyydestä, edes teiden peruskunnossapitoon, oli huolissaan puolestaan Pietari Jääskeläinen, ps.

- Tiestön kunto on jo pelkästään elinkeinoelämänkin kannalta olennaisen tärkeää.

Aluepoltiikan kehittämisen osalta Mauri Pekkarinen, kesk., nosti keskeisiksi toimijoiksi ja vaikuttajiksi maakuntaliitot.


Hakusana