Etusivu > Uutiset > 2011 > 07 > Reilua kauppaa SuomiAreenalla

Reilua kauppaa SuomiAreenalla

(05.07.2011 10:38 Marianne Keskimäki / päivitetty 05.07.2011 14:36 Kotiranta Marianne)

Julkisissa hankinnoissa huomioitava eettisyys - miten sinun veroeurosi käytetään? SuomiAreenan kansalaistorille keskustellaan julkisten hankintojen eettisyydestä 13.-15.7.2011. Reilun kaupan edistämisyhdistys on paikalla muistuttamassa päättäjiä siitä, että eettisyys tulisi ottaa huomioon julkisia hankintoja tehtäessä.

kuva
Julkisiin hankintoihin käytetään vuosittain yli 27 miljardia euroa. Yli kahdeksan kymmenestä suomalaisesta pitää tärkeänä, että verovaroja ei käytetä tuotteisiin, joiden tuotannossa on käytetty lapsityövoimaa tai rikottu työntekijöiden oikeuksia. Reilun kaupan edistämisyhdistys pitää tärkeänä, että kaikki julkisia hankintoja tekevät tahot ottavat huomioon tuotteiden alkuperämaiden työ- ja elinolot verorahoja käyttäessään.

Hankintalainsäädäntö sallii kunnille mahdollisuuden suosia hankinnoissaan eettisyyttä ja toteuttaa yhteiskuntavastuutaan. Porin kaupunki on jo sitoutunut eettisiin julkisiin hankintoihin ja saanut Reilun kaupan kaupungin arvonimen. Lisätietoa Reilun kaupan kaupungin arvonimestä löytyy osoitteesta www.reilukauppa.fi/kaupungit .

Kampanjapaidalla kannatusta Reilulle kaupalle

Reilun kaupan edistämisyhdistys kutsuu kaikki Reilun kaupan ystävät pukeutumaan SuomiAreenalla kampanjapaitaan ja osoittamaan näkyvästi kannatuksensa Reilulle kaupalle.

Reilun kaupan puuvillasta valmistetun kampanjapaidan voi noutaa yhdistyksen teltalta SuomiAreenan Kansalaistorilta, Liisankadun ja Yrjönkadun kulmasta. Paitoja on jaossa rajallinen määrä, joten varaa omasi ennakkoon täältä ja nouda se paikanpäältä keskiviikkona 13.7. kello 10-17.

Reilun kaupan edistämisyhdistys myös haastaa kaikki tapahtuman kävijät mukaan herättämään päättäjiä veroeurojen eettiseen käyttöön. Teltalla on jaossa uunituore opas Reiluja hankintoja - opas sosiaalisesti kestäviin julkisiin hankintoihin!


Hakusana