Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Lainsuojattomat tarjoaa välähdyksiä ja helmiä

Lainsuojattomat tarjoaa välähdyksiä ja helmiä

(23.08.2011 15:41 kanrt1 / päivitetty 09.09.2011 14:54 Rinta-Kauhajärvi Taina)

- Tänä vuonna Lainsuojattomissa on perusdraamaa, maailman ja teatterin historiaa, tätä päivää ja tutkivaa teatteria. Mukaan mahtuu myös yksi ensi-ilta, luettelee Rakastajat-teatterin Angelika Meusel.

Vapaiden ammattiryhmien teatterifestivaali Lainsuojattomat järjestetään jo 12. kerran, 7-11. syyskuuta. Mukana on monta tuttua ryhmää, mutta myös 10 uutta, jotka eivät ole aiemmin olleet Lainsuojattomissa. Näitä ovat muun muassa irlantilainen Green Room Theatre, HOX Company, Teatteri X ja Kuriton Company. Festivaalin järjestäjät halusivat ottaa mukaan ryhmiä, jotka samalla uudistavat teatterin tekemistä.

- Halusimme luoda festivaaliin tiettyä profiilia ja löytää sellaisia helmiä ja välähdyksiä teatterimaailmasta, jotka ovat ajassa kiinni ja toisaalta murroksessa mukana, kiteyttää Meusel.

kuva Yksi Angelika Meuselin suosikeista on aikuisille suunnattu nukketeatteri John-Eleanor. Kuva: Milla Järvipetäjä

Jokaiselle jotakin, jopa verotoimistossa

Kuusipäiväinen teatterifestivaali käsitteleekin asioita laidasta laitaan. Kokoteatterin Kuolema korjaa univelat kertoo äitiyden ja vanhemmuuden haasteista. Tippa-työryhmän Tippa- yksinpuhelu alkoholista taas käsittelee alkoholismia ja Green Room Theatren Connected ystävyyttä.

- Oma henkilökohtainen suosikkini on lauantai-illan Ratto-klubi, jossa nähdään stand up -koomikot USAsta ja Kanadasta, kertoo Rakastajat-teatterin Kai Tanner.

Myös lapset on huomioitu festivaalilla, sillä esimerkiksi perjantaina 9.9 ja lauantaina 10.9 Porin Taidemuseoon voi mennä seuraamaan aivan perheen pienimmille suunnattua Kurahousukirahvin Purkkipurkkipurkki-esitystä.

Perinteisten esiintymispaikkojen lisäksi yhden esityksistä, Karhun peijaiset, voi nähdä verotoimistossa. Perjantaina esitettäviin vartin mittaisiin näytöksiin on vapaa pääsy.

Maksullisten esitysten lisäksi festivaaliin voi tutustua maksutta esimerkiksi Rakastajat-teatterin pihalla esityksessä Kolme golemaattista tutkielmaa ja Eetunaukiolla Porkka Playboysin tahtiin.

Tällä hetkellä ennakkoon teatterikansaa ovat kiinnostaneet eniten ensi-iltansa saava Love me or leave me ja saksalaisen miimikaksikon esitys Out of the blue. Lippuja festivaaliin voi ostaa Rakastajat-teatterin lippulinjalta, Gallen-Kallelankatu 6:sta.

Koko festivaalin ohjelma täältä .


Hakusana