Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Brasilialainen meriteollisuusdelegaatio Poriin

Brasilialainen meriteollisuusdelegaatio Poriin

(25.08.2011 22:27 kantt1 / päivitetty 26.08.2011 09:47 Tiilimäki Tarja)

Delegaation viikonmittainen vierailu Suomessa päättyy Porissa järjestettävään workshopiin ja päätösseminaariin.

Yleisölle avoin tilaisuus pidetään perjantaina 26. elokuuta Porin yliopistokeskuksen auditoriossa klo 8.30 alkaen. Päätösseminaari käynnistyy klo 11.00.

Tilaisuudessa käsitellään muun muassa Offshore-teknologian standardeja ja projektityön käytäntöjä.

Brasilialaisten valtuuskunnassa on edustajia valtion ja aluehallinnon meriteollisuudesta, yliopistoista ja telakoilta, pääasiassa Pernambucon alueelta, joka on Brasilian merkittävimpiä meriteollisuuden kehittyviä markkina-alueita.

Alue nähdään lupaavana markkina-alueena Suomen meriteollisuuden toimijoille.

- Tämä on tärkeä uusi avaus rakennemuutoksessa kamppailevalle Suomen telakka- ja meriteollisuudelle. Vierailun tarkoituksena on tukea suomalaisten yritysten pääsyä Brasilian markkinoille, toteaa työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pirjo Kutinlahti.

Ryhmä on matkansa aikana tavannut suomalaisten meriteollisuusyritysten, alue- ja valtionhallinnon ja yliopiston edustajia.

Yhteistyötä on viritelty Pernambucon alueen tiede- ja teknologiaministeriön ja Porin, Rauman, Uudenkaupungin ja Turun välillä. Lisäksi on kartoitettu mahdollisuuksia opiskelija- ja opettajavaihtoon ja teknis-tieteelliseen yhteistyöhön ja maiden erilaisia liiketoimintamalleja.

Brasilialaisryhmän vierailua isännöivät työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Meriklusteriohjelma (OSKE) ja Finnpro ry.

Katso Porin tilaisuuden englanninkielinen ohjelma täältäHakusana