Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Ensimmäinen Porispere rokkasi kovaa ja korkealta

Ensimmäinen Porispere rokkasi kovaa ja korkealta

(08.08.2011 12:07 kanrt1 / päivitetty 08.08.2011 15:38 Rinta-Kauhajärvi Taina)

Viikonloppuna Kirjurinluodossa ensimmäistä kertaa raikunut Porispere-festivaali keräsi Lokki-lavan läheisyyteen 9 000 kuulijaa. Eniten kävijöitä alueelle toi perjantai, jolloin esiintyi muun muassa legendaarinen Pelle Miljoona Oy.

Uudestakaupungista saapuneet veljekset Santeri ja Oskari Halminen tulivat myös kuuntelemaan Pelle Miljoona Oy:n viimeistä keikkaa.

kuva Oskari ja Santeri Halminen viettivät Porisperessä perjantain ja lauantain. Kuva: Tuomas Laasanen

- Ostimme liput Porispereen protestiksi sille, että Sonisphere siirtyi Helsinkiin, kertoivat Halmiset.

Heidän mielestään kaikki sujui festivaalialueella mutkattomasti, ja nuoret miehet pohtivatkin lauantaina jo ensi vuoden Porispereä.

- Ehkä tulemme ensi vuonna, jos bänditarjonta on tarpeeksi kiinnostava.

Festivaalin järjestäjille jäi kuitenkin parannettavaa ensi vuoteen, sillä asetetusta lipunmyyntitavoitteesta jäi uupumaan vielä 2000 lippua. Muuten järjestäjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan, sillä esimerkiksi poliisin tietoon ei tullut yhtään järjestyshäiriötä.

kuva Myös Ida Virtasta ja Minni Rantalaa kiinnosti Pelle Miljoona Oy. Kuva: Tuomas Laasanen

Kesän ensimmäisillä festivaaleilla olleet porilaiset Ida Virtanen ja Minni Rantalakin toivoivat Porispereen yhtä pientä parannusta.

- On harmi, että alaikäiset eivät pääse pikkulavan eteen katsomaan bändejä, kommentoi Virtanen.

Viikonlopun aikana Porisperen vetonauloiksi oli Pelle Miljoonan ohella hankittu muun muassa Disco Ensemble, Lapko, Michael Monroe, Circle, kanadalainen Anvil ja ruotsalainen Raised Fist. Sunnuntaipäivä oli pyhitetty perheen pienimmille, jotka rokkasivat Jytäjyrsijöiden ja Hevisauruksen tahtiin.

Perjantaina ja lauantaina yli 60-vuotiaat pääsivät tutustumaan festivaaliin maksutta. Näin teki myös Inkeri Sippola, joka oli päivittäisellä lenkillään ja jäi hetkeksi seuraamaan tapahtumaa Kanadasta saapuneen tyttärensä kanssa.

kuva Inkeri Sippola piipahti ohikulkumatkallaan Porispereen. Kuva: Tuomas Laasanen

- Pidän musiikista, ja tulin kuuntelemaan vähän nuorten soittoakin. On hienoa, että ihmiset kokoontuvat yhteen tänne luonnon keskelle, Sippola pohti.

Festivaalin järjestäjät lupaavat, että Porispere järjestetään Kirjurinluodossa myös ensi kesänä.

Lisää kuvia Porisperestä.kuva Hevisaurus villitsi lapsia laulamalla Hevipitsasta ja Popkornipullasta. Kuva: Taina Rinta-Kauhajärvi

kuva Porisperessä esiintyi paljon satakuntalaisia bändejä. Disco Ensemble oli yksi niistä. Kuva: Tuomas LaasanenHakusana