Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Kävelykadun huoltoajon aikarajoituskokeilu alkaa

Kävelykadun huoltoajon aikarajoituskokeilu alkaa

(03.08.2011 08:02 Rakej1 / päivitetty 03.08.2011 08:02 Eronen Jukka-Petteri)

Kokeilu kävelykadun huoltoajon aikarajoituksesta alkaa torstaina 4.8.2011 kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaisesti. Kokeilun aikana huoltoajo on sallittu arkisin ja lauantaisin klo 6-11 välisenä aikana. Kokeilu on voimassa lokakuun loppuun asti, jolloin saadun palautteen perusteella tekninen lautakunta päättää jatkotoimenpiteistä.

Kävelykatu- ja Kävelykatu päättyy -merkkien rajaamalla alueella on noudatettava tieliikennelain mukaisia liikennesääntöjä, jotka säätelevät myös huoltoajoa. Sääntöjen mukaan:

  • - Moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa kuljettaa vain kadun varrella olevalle kiinteistölle, jollei kiinteistölle ole muuta kautta järjestetty ajokelpoista yhteyttä.
  • Moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäköinti ja pysäyttäminen kävelykadulla on kielletty, lukuun ottamatta huoltoajoon liittyvää pysäyttämistä silloin, kun huoltoajo on liikennemerkin mukaan sallittu.
  • Ajonopeus kävelykadulla on sovitettava jalankulun mukaiseksi eikä saa ylittää 20 km/h.
  • Kävelykadulla ajoneuvon kuljettajan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku.
  • Kävelykadulta kadulle tulevalla on väistämisvelvollisuus.

Kävelykadulla tapahtuvien erilaisten tilaisuuksien esim. markkinoiden aikana huoltoajojärjestelyt sovitaan yhteistyössä tilaisuuksien järjestäjien, Porin Seudun Matkailu Oy Maisan ja teknisen palvelukeskuksen katu- ja puisto-suunnittelun kanssa.

Kävelykadun varren kiinteistöjen ja liikkeiden välttämättömiin korjaus- ja huoltotoimiin liittyvien huoltoautojen jättäminen kadulle huollon tai korjaustyön ajaksi edellyttää aina katutyölupaa, jonka saa Porinasta.

Kokeilun aikana annetaan välttämättömille huoltokuljetuksille erillislupia myös aikarajoitusaikana. Huoltokuljetuksia suorittavilta kuljetusliikkeiltä edellytetään ilmoituksia välttämättömistä huoltokuljetuksista, mihin huoltoajot suuntautuvat sekä huoltoajoa suorittavien autojen rekisterinumeroista. Erillisluvat tulee ilmoittaa sähköpostitse katu- ja puistosuunnitteluun liikenneinsinööri Markku Setälälle (markku.setala(@)pori.fi) tai suunnitteluinsinööri Markku Rantamäelle (markku.rantamaki(@)pori.fi). Katu- ja puistosuunnittelu lähettää saamansa tiedot edelleen valvoville tahoille.

Huoltoajon aikarajoittamiskokeilulla halutaan parantaa kävelykadun viihtyisyyttä autoliikennettä vähentämällä, mutta samalla saada kokemuksia rajoituksen aiheuttamista hankaluuksista välttämättömälle huoltoliikenteelle ja miten huoltoajoa on mahdollisuutta järjestellä uudelleen pitemmällä perspektiivillä.


Hakusana