Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Koulujen ympäristökasvatusviikko 5.9. – 9.9.2011

Koulujen ympäristökasvatusviikko 5.9. – 9.9.2011

(25.08.2011 13:22 ymp_ic / päivitetty 25.08.2011 14:39 Rapp Carmen)

Satakunnassa vietetään ympäristöntutkimuksen ja ympäristötiedon teemaviikkoa 5.9. -9.9.2011. Viikon järjestää Satakunnan ympäristötietoisuus- ja kasvatusverkosto.

Porin kaupungin ympäristövirasto tarjoaa yhteistyössä kaupungin eri hallintokuntien sekä muiden toimijoiden kanssa porilaisille ala- ja yläkouluille sekä lukioille tutustumiskäyntejä, toimintaa ja luentoja ympäristökasvatuksen eri aihepiireistä.

Teemaviikon aikana retkeillään Polsanluodossa ja Kahaluodossa. Porin historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuteen tutustutaan maankohoamisen, Kokemäenjoen eroosion ja sedimentoitumisen sekä tulvasuojelun näkökulmasta. Myös rakennettu kaupunkiympäristö on esillä, kun koululaiset pohtivat miten Porin keskustan kaupunkikuva on vuosikymmenien saatossa muuttunut.

Isompien koululaisten on mahdollista tutustua Selkämereen Tuntematon selkämeri –elokuvanäytöksissä. Lukiolaisille suunnatulla luennolla tarkastellaan Selkämeren kansallispuiston perustamista ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen sekä kulttuurisen kestävän kehityksen lähtökohdista.

Vesiaihepiiriä käsitellään myös vedenkäytön eli talousveden ja jäteveden näkökulmasta perehdyttämällä oppilaita Harjakankaan tekopohjavesilaitoksen sekä Luotsinmäen jätevedenpuhdistamon toimintaan.

Energiantuotantoa ja -kulutusta esitellään Porin tuulipuiston opastuskeskuksessa Hilskansaaressa. Jätteiden lajittelua ja kierrättämistä opetellaan 1-2 -luokkalaisille suunnatussa näytelmässä.

Kuluttamiseen, ostoksiin ja ruokaan liittyvänä teemana ovat esillä elintarvikkeiden pakkausmerkinnät ja säilytyslämpötilat.


Teemaviikon ohjelma Porissa ja koko Satakunnassa

Hakusana