Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Kulttuuritalolla tuotettiin katutaidetta ja rakennettiin soittimia

Kulttuuritalolla tuotettiin katutaidetta ja rakennettiin soittimia

(20.08.2011 16:41 Kanwj1 / päivitetty 20.08.2011 16:41 Wahlman Jani)

Pori Folkin merkeissä Porin Kulttuuritalolla launtaina oli STREETFOLK11-osatapahtuman merkeissä tarjolla mahdollisuuksia tehdä graffiteja sekä opetella breakdancea, rap-lyriikkaa ja beatboxausta. Myöhemmin opeteltiin rakentamaan soittimia alan ammattilaisen, Juhana Nyrhisen, johdolla.

kuva

Graffiteja elämässään ensimmäistä kertaa maalannut Lenita Peippo (kuvassa) kommentoi, että oli kiva oppia asiasta, kun siihen tarjoutui mahdollisuus ja paikka, missä tehdä laillisesti tällaista katutaidetta.

Soitinrakennuspajassa ecuadorilainen Miguel Arcos valmisteli soittimia huomista EKO-konserttia varten, jossa Arcos ja Nyrhinen esiintyvät saksalaisen Martin Dansken kera Porin taidemuseolla. Tapahtuma on maksuton.

Eräänlainen kohokohta tapahtumassa oli, kun Arcos kertoi paikalla olleille lapsille siitä, että jokainen ihminen on soitin ja lopuksi osallistujat pääsivät musisoimaan rakennetuilla soittimilla.

kuva Miguel Arcos (punaisessa paidassa) osallistui myös soitantaan lasten kanssa,

Pori Folk jatkuu tänään vielä muun muassa slaavilaisella konsertilla Porin teatterissa. EKO-konsertti alkaa huomenna taidemuseolla kello 15.


Hakusana