Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Manga- ja animekulttuuria kaikille aisteille

Manga- ja animekulttuuria kaikille aisteille

(17.08.2011 08:45 kansj2 / päivitetty 17.08.2011 08:45 Stenberg Johanna)

Perjantaina 19.8.2011 pääkirjastolla järjestettävä mangatapahtuma NIPPORI on sarjassaan jo kolmas.

NIPPORI3 lupaa tuoda Japania kaikille aisteille. Tarjolla on manga- ja käsityöharrastaja Liisa Kaupin ohjaama korvatyöpaja, Jinsei ry:n cosplay-aiheinen näyttely, mangakirppis, sekä mangakirjoja ja J-rockia nautittavaksi paikan päällä. Löytyypä kirjaston kahvilasta myös japanihenkistä purtavaa.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Porin anime- ja mangaklubi Jinsei ry, joka on Satakunnan alueella toimiva, japanilaista populaarikulttuuria esille tuova yhdistys. Yhdistys keskittyy erityisesti animeen ja mangaan, eli japanilaiseen animaatioon ja sarjakuvaan. Jinsei on toiminut Porissa vuodesta 2003 lähtien, ja se järjestää jäsenilleen videoiltoja, pelipäiviä sekä piirrustus- ja lautapeli-iltoja. Yhdistyksen harrastustilat sijaitsevat kulttuuritalo Annankatu 6:ssa.

- Edellisvuosien Nippori-tapahtumat on otettu myönteisesti ja uteliaasti vastaan, ja kävijämäärä oli suuri alusta saakka. Innostus ja palaute ovat saaneet meidät jatkamaan perinnettä, kertoo Jinsei ry:n puheenjohtaja Aino Helin.

kuva Jinsei ry:n vuosijuhla 2009. Kuva: Jon Ekberg

NIPPORI3 valtaa pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston sekä Porin seudun kanlaisopiston aulan ja kellarin perjantaina 19.8. klo 16-19.

Tapahtuman järjestävät Porin kaupunginkirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus, Porin anime- ja mangaklubi Jinsei ry sekä Porin seudun kansalaisopisto. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.


Hakusana