Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Päivähoidon tilaongelmiin etsitään ratkaisuja

Päivähoidon tilaongelmiin etsitään ratkaisuja

(31.08.2011 13:24 KANTT1 / päivitetty 31.08.2011 13:28 Tiilimäki Tarja)

Porin koulutoimen päivähoidon ja varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelma 2016 painottaa lapsen yksilöllistä kasvua ja kehitystä ja suuntaa tavoitteita tulevaisuuteen.

Suunnitelma korostaa myös hoitopaikkojen riittävää määrää ja monipuolisuutta. Tällä hetkellä päivähoitopaikkojen kysyntä ylittää tarjonnan.

- Ajanmukaisten tilojen puute on päivähoidon keskeinen ongelma. Lisäksi päivähoitopaikkojen turvallisuuteen pyritään kiinnittämään huomiota, toteaa Porin koulutoimenjohtaja Jari Leinonen.

Tilapulaa on pyritty helpottamaan väliaikaisratkaisuilla. Samalla on optimoitu lasten ja aikuisten määrällistä suhdetta ja sijoitettu esiopetusryhmiä kouluihin.

- Vielä tämän vuoden aikana on tarkoitus tehdä tilasuunnitelma, jossa kartoitetaan hyödynnettävissä olevat tilat. Avoimen päivähoidon mahdollisuudet on myös tarkoitus tutkia, kertoo Leinonen.

Tilaongelmaan tullaan saamaan helpotusta lähivuosina, mikäli Veturitallin päiväkoti valmistuu.

Päivähoidon ja varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelma painottaa myös henkilöstön ammattitaidon ja hyvinvoinnin merkitystä.

- Tilaongelmista huolimatta päivähoidon vahvuus on selkeästi siinä asiantuntevassa työssä, jota henkilökunta päiväkodin arjessa tekee, Leinonen korostaa.


Kotihoidontuen kuntalisä ei ole Leinosen mukaan alentanut kunnallisen päivähoidon kysyntää toivotulla tavalla. Odotukset kohdistuvat vaihtoehtoisiin tukimuotoihin.

- Nähtäväksi jää millainen vaikutus mahdollisella yksityisen hoitotuen kuntalisän käyttöönotolla tulee olemaan, aprikoi Leinonen.Hakusana