Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Paperin ja pahvin keräys jatkuu entiseen tapaan

Paperin ja pahvin keräys jatkuu entiseen tapaan

(02.08.2011 14:00 Anne Silver / päivitetty 02.08.2011 14:00 Silver Anne)

Paperin ja pahvin lajittelu ei ole muuttumassa Porin seudun hyötyjätepisteissä.

Edelleen paperit, pahvit ja nestekartonkipakkaukset voi laittaa samaan astiaan kaikissa Porin Jätehuollon ylläpitämissä noin 50 hyötyjätepisteessä . Sama koskee myös Veikko Lehti Oy:n yksittäisiä keräysastioita. Sekakeräyksestä on sovittu paperinkeräyksestä vastaavan tuottajayhteisö Suomen Keräystuote Oy:n kanssa.

Porin seudulta sekakeräyksenä kerätty paperi ja pahvi toimitetaan kokonaisuudessaan hyödynnettäväksi Porin Aittaluodossa sijaitsevalle Corenson kartonkitehtaalle.

Myös ympäristökuntien hyötykeräyspisteissä paperin ja pahvin keräys jatkuu sekakeräyksenä lukuunottamatta Pomarkkua, joka on jo aiemmin siirtynyt erilliskeräykseen.

Erillisastiat paperille ja pahville

Paperinkeräys Oy on sijoittanut eri puolille Poria keräysastioita, joissa paperi ja pahvi kerätään erikseen. Erilleen lajittelu koskee siis vain näitä kuvan mukaisia pisteitä ja niitä käytettäessä tulee noudattaa kyseisten laatikoiden kyljissä olevia lajitteluohjeita.

kuva

Keräyspaperin Paperinkeräys Oy toimittaa sanamalehti- ja luettelopaperin raaka-aineeksi jopa Keski-Eurooppaan asti. Pahvi ja kartonki toimitetaan Corenson Porin tehtaalle.


Hakusana