Etusivu > Uutiset > 2011 > 08 > Syyskausi käyntiin räväkällä musikaalilla

Syyskausi käyntiin räväkällä musikaalilla

(11.08.2011 12:56 KANTT1 / päivitetty 12.08.2011 13:21 Tiilimäki Tarja)

Porin Teatterin syyskuussa starttaava näytäntökausi tarjoaa viisi ensi-iltaa. Luvassa on musikaalia, komediaa, klassikkodraamaa ja lastennäytelmiä.

Ohjelmisto noudattelee teatterinjohtaja Patrik Draken mukaan teatterin omaksumaa ja hyväksi havaitsemaa linjaa.

- Pyrimme ylläpitämään monipuolista ohjelmistoa, joka palvelee mahdollisimman laajaa yleisöä, kiteyttää Drake.

Syksyn aloittaa hulvaton musikaalikomedia The Producers – kevät koittaa Hitlerille, jonka ensi-ilta on 10. syyskuuta. Mel Brooksin ja Thomas Meehanin kirjoittama tarina parodioi niin natseja kuin kaikenlaisia auktoriteetteja ylipäätään, teatterimaailmaa unohtamatta. Päärooleissa ovat Marko Honkanen, Teemu Niemelä ja Maarit Lehtonen.

- Musikaali on iso ja suuritöinen, mutta on varmasti kaiken vaivan arvoinen. Meitä ennen musikaalin on tehnyt ainoistaan Helsingin kaupungiteatteri, toteaa Drake.

kuva The Producers - kevät koittaa Hitlerille -musikaali tarjoaa muun muassa nerokasta huumoria ja nautittavaa musiikkia.


Musikaalin ohjaa Christian Lindroos, jonka keväällä ohjaama Aladdin ja taikalamppu jatkaa myös syksyn ohjelmistossa. Lavastuksen on suunnitellut Teemu Loikas ja puvustus on Taru Liipolan käsialaa. Koreografia on Osku Heiskasen.

Perheen pienimmille suunnattu Hyvää yötä herra Hakkarainen saa ensi-iltansa teatterin pienellä näyttämöllä 28. syyskuuta. Mauri Kunnaksen suosittuun lastenkirjaan pohjautuvan esityksen ohjaa Patrik Drake.

- Tässä esityksessä haluamme osoittaa kunnioitusta Kunnaksen luomaa maailmaa kohtaa. Paneudumme erityisesti esityksen visuaalisuuteen, toteaa Drake.

Hakkaraista näyttelee Hannu Müller ja Masa Marsuna häärää Seppo Paajanen. Esityksen visualisoinnista vastaa Teemu Loikas.

Syyskauden viimeinen ensi-ilta on Tapio Parkkisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys, Napit vastakkain. Ompelimoon sijoittuvassa näytelmässä päähenkilö Helinä Lehto ja koko yrityksen henkilökunta ovat kovan paikan edessä, kun pankki alkaa peria saataviaan. Pääosaa näyttelee Titta Antti-Poika. Esityksen ensi-ilta päänäyttämöllä on 22. lokakuuta.

Uusille urille vanhoja muistellen

Porin Teatterissa kokeillaan syksyn aikana myös uudentyyppistä ohjelmakonseptia, jolla teatterin maailma avutuu yleisölle uudella tavalla. Ensimmäisessä Muistelo-illassa, 21. marraskuuta, on Tapio Parkkisen jutettavana Porin Teatterin konkarinäytelijä Anja Päivärinta, joka muistelee työhistoriaansa yhdessä kutsuvieraiden kanssa.

- Muistelo-iltaa on jo kokeiltu ainakin Tampereella, jossa se on saanut hyvän vastaanoton, toteaa Drake.

Syyskaudella ohjelmistossa jatkavat suuren suosion saavuttanut Kuin ensimmäistä päivää.

Remonttipäätöksestä lisää draamaa

Draken mukaan Porin Teatterissa eletään alkavalla kaudella jännittäviä aikoja myös teatterin peruskorjauksen osalta. Porin kaupunginvaltuusto teki heinäkuussa yksimielisen periaatepäätöksen teatterin peruskorjauksesta, joka ajoittuisi vuosille 2012-2014.

- Syksyn budjettineuvotteluissa tullaan varmasti vääntämään kättä remontin aikataulusta. Henkilökohtaisesti tulen olemaan erittäin pettynyt, jos remontin aloittaminen siirtyy taas muutamalla vuodella, toteaa Drake.

Kevään 2012 ensimmäisenä ensi-iltana, 14. tammikuuta, nähdään päänäyttämöllä vahva kotimainen klassikkodraama, Niskavuoren Heta. Näytelmän ohjaa Maiju Sallas. Kevään viimeinen ensi-ilta maaliskuussa tarjoaa hupia koko perheelle. Tuolloin päänäyttämön valloittaa Risto Räppääjä ja villi kone. Esityksen ohjaa Sami Rannila.


Hakusana