Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Asukasillan aiheeksi nousi liikenne

Asukasillan aiheeksi nousi liikenne

(20.09.2011 11:54 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 20.09.2011 11:54 Hurri Suvi)

Paljonko maksaa kastelukannullinen pikeä routavaurion paikkaamiseen? Entä lyhyen hiekkatienpätkän höylääminen?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin virkamiehet pääsivät vastaamaan maanantai-iltana Porin kaupungin asukasillassa Hyvelän urheilumajalla. Paikalla oli noin 140 henkeä, ja tunnelma oli niin tiivis, että kesän viimeinen perhonenkin eksyi sisään lämmittelemään.

Illan idea oli, että asukkaat voivat esittää vapaasti kysymyksiä heitä vaivaavista asioista. Virkamiehiä, valtuutettuja ja eri alojen asiantuntijoita oli paikalla paljon, mutta eniten kysymyksiä tuli liikenteestä.

Järvikyläntietä ehdotettiin kunnostettavaksi, ja kevyen liikenteen väyliä toivottiin useammankin tien varteen. Kaikkiin ehdotuksiin ei luvattu nopeaa apua, mutta esimerkiksi Söörmarkun kylän läpi kulkevalle tielle suunnitelmat ovat jo vireillä.

kuva Hyvelän asukasillassa oli paikalla asukkaita, valtuutettuja, virkamiehiä ja esimerkiksi Itellan sekä Satakunnan poliisin edustajia. Kuva: Esa Kohtamäki


– Meillä oli jo kevyen liikenteen väylän suunnitelma teknisessä lautakunnassa, mutta se suunnitelma ei ollut turvallinen. Väylä on nyt uudessa suunnittelussa ja tulee käsittelyyn tämän syksyn aikana, liikenneinsinööri Markku Setälä kertoi.

Toinen murheenkryyni on kapea ja mutkainen Hyvelänraitti. Siihen ehdotettiin esimerkiksi töyssyjä.

– Se ei kyllä keräisi tärinän takia kiitosta niiltä ihmisiltä, joiden talojen kohdalle töyssyt tulisivat. Tiellä kun kulkee bussejakin, Setälä epäili.

Komisario Juha Joutsenlahti kehotti ihmisiä tekemään kansalaisilmoituksen netissä, jos jossain ajellaan luvattoman lujaa. Näin poliisi tietää tulla paikalle valvomaan nopeutta.

- Tosin joskus kun ollaan menty mittaamaan nopeuksia, niin kiinni ovatkin jääneet ne, jotka ilmoituksen ovat itse jättäneet, Joutsenlahti nauratti asukkaita.


Hakusana