Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Autoton päivä kävelykadulla

Autoton päivä kävelykadulla

(15.09.2011 11:26 kansj2 / päivitetty 15.09.2011 11:26 Stenberg Johanna)

Porin kävelykadulla tapahtuu lauantaina aamupäivällä kun kadun valtaa Autottoman päivän tapahtuma.

Tempauksen järjestäjinä toimivat Porin kaupunki, Reilun kaupan kannatustyöryhmä sekä Pormestarinluodon työllisyysprojekti yhteistyössä Porin Linjojen kanssa. Järjestäjät haluavat erityisesti nostaa esille kävelykadun rajaamisen selkeämmin kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön. Tempauksella muistutetaan myös autoilun ympäristövaikutuksista ja vaihtoehtoisista liikkumismuodoista.

Autoton päivä järjestetään Porissa lauantaina 17.9. klo 11-13 kävelykadun ja Liisankadun risteyksessä. Liisankatu on tapahtuman johdosta suljettu Isolinnankadulta Antinkadulle klo 9.30-13.15.

Tapahtuma avataan klo 11 jonka jälkeen palkitaan vuoden porilainen pyöräilyn edistäjä. Ohjelmassa myös Jyri Träskelin duo ja nukketeatteri Taruarkku. Reilun kaupan kannatustyöryhmä tarjoilee Reilun kaupan kahvia, teetä ja mehua. Lisäksi tapahtumassa järjestetään edullista polkupyörän huoltoa sekä kunnostettujen pyörien myyntiä, sauvakävelyopastusta sekä Pormestarin ja Väinölän kirjatuvan poistokirjojen myyntiä ja lahjoitusta. Porin Linjat esittelee uuden linja-auton. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus antaa palautetta Porin joukkoliikenteestä.

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22.9. Viikon aikana kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja toimenpiteitä kestävämmän liikkumisen puolesta. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omaan liikkumiseen ja sen vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Vuoden 2011 teemana on Valitse viisaasti liikenteessä.


Hakusana