Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Ensi viikolla jaetaan kuntalaiskysely

Ensi viikolla jaetaan kuntalaiskysely

(29.09.2011 08:10 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 30.09.2011 08:44 Hurri Suvi)

Tuhannen porilaisen postiluukusta tipahtaa kysely, jossa kysytään käsityksiä kaupungin tavasta hoitaa asioita.

Samalla selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kaupungin päätöksentekoon.

Kysely tehdään samaan aikaan 40 kunnassa. Se antaa kunnille tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Kuntaliiton tutkimuspäällikön Marianne Pekola-Sjöblomin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että ne kuntalaiset, jotka saavat kyselylomakkeen, tuntevat asian omakseen ja vastaavat aktiivisesti kyselyyn.

– Tutkimuksen kattavuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi kyselyn vastausprosentti tulisi saada mahdollisimman korkeaksi. Edellisessä vastaavassa kyselyssämme vastausprosentti oli 46,3.

Nyt toteutettava kysely on yksi laajimmista kuntalaisten näkemyksiä kartoittavista selvityksistä. Viimeksi vastaavanlaajuinen kysely tehtiin syksyllä 2008.

Kysely on osa kunta- ja palvelurakenneuudistusta arvioivaa laajaa ARTTU-tutkimusohjelmaa. Siinä selvitetään kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksia esimerkiksi kunnallisiin palveluihin, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstöön ja kunta- sekä paikallistalouteen.

Tutkimusohjelman toteuttavat Kuntaliitto ja eri korkeakoulut yhteistyössä 40 kaupungin ja kunnan kanssa.

Lisätietoa ARTTU-tutkimusohjelmasta täältä .

Lisätietoa kuntalaistutkimuksesta täältä .


Hakusana