Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Kinokellarin syksy

Kinokellarin syksy

(15.09.2011 13:50 kansj2 / päivitetty 15.09.2011 13:50 Stenberg Johanna)

Suosittu Kinokellari tarjoaa jälleen joka lauantai laadukkaita elokuvaesityksiä.

Syksyn kymmenen elokuvan sarja tuo tuoreita, mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä laatuelokuvia neljältä mantereelta. Promenadikeskuksessa esitettävät elokuvamatineat profiloituvat vahvasti eurooppalaiseen elokuvaan. Kansainvälisyyttä tuovat elokuvat Kiinasta, Australiasta ja Kanadasta. Mukaan mahtuu niin ihmissuhde- ja perhedraamaa, komediaa, farssia kuin tieteisseikkailuakin.

Kinokellarin toiminnasta vastaava kulttuuriassistentti Helvi Selesmaa kertoo olevansa melko kaikkiruokainen Kinokellarin elokuvien suhteen, mutta syyskauden suosikiksi nousee Susanne Bierin elokuva Kosto.

– Elokuva on voimakkaasti ajankohtainen nykymaailman menon peilaus, Selesmaa kuvailee.

kuva 29.10. esitettävä Susanne Bierin elokuva Kosto (Hævnen, 2010) on voittanut parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin ja Golden Globe -palkinnon.
Kinokellarin toiminta-ajatuksena on lisätä, täydentää sekä monipuolistaa elokuvatarjontaa ja järjestää laadukkaita elokuvaesityksiä edullisesti. Yleisten näytösten lisäksi elokuvaesityksiä järjestetään myös vanhainkodeissa, vanhustentaloissa ja palvelutaloissa. Lisäksi Kinokellari vie lastenelokuvanäytöksiä lähiöihin, kuten Ahlaisiin, Kyläsaareen, Lattomerelle, Lyttylään ja Reposaareen.

Kinokellari on Porin kaupungin kulttuuriasiankeskuksen järjestämää ja kulttuurilautakunnan alaista toimintaa. Menossa on jo Kinokellarin 33. toimintavuosi.

Koko syksyn ohjelmistoa, esitysaikoja ja lähiönäytöksiä voi tarkastella kulttuuriasiainkeskuksen nettisivuilta . Elokuvista ja näytösajoista ilmoitetaan myös aina Satakunnan Kansan Elokuvat-palstalla perjantaisin ja Menot-kalenterisivulla lauantaisin.


Hakusana