Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Kirja Vauvojen värikylvystä on ilmestynyt

Kirja Vauvojen värikylvystä on ilmestynyt

(28.09.2011 10:05 KANTT1 / päivitetty 30.09.2011 11:16 Tiilimäki Tarja)

Teos on käytännönläheinen opas Vauvojen värikylpy -työpajoista ja toiminnasta kiinnostuneille.

Kirja esittelee toiminnan perusperiaatteet sekä opastaa materiaali- ja värivalinnoissa. Kirjassa käsitellään myös lyhyesti vauvan vuorovaikutusmahdollisuuksia ja näön kehitystä.

kuva

Teoksen on toimittanut Porin lastenkulttuurikeskuksen toiminnanjohtaja ja Värikylpy metodin kehittäjä Päivi Setälä. Hänet palkittiin viime vuonna työstään lastenkulttuurin valtionpalkinnolla.

- Kirja on tarkoitettu värikylvystä pääasiassa ammatillisesti kiinnostuneilla, mutta toki myös vanhemmat saavat kirjasta tietoa, jota voi soveltaa kotona, toteaa Setälä.

Muut kirjoittajat ovat Eija Mettovaara, joka on Porin lastenkulttuurikeskuksen kulttuuriohjaaja ja Vauvojan värikylpy -ohjaaja, silmälääkäri Lea Hyvärinen ja varhaiseen vuorovaikutukseen perehtynyt psykoterapeutti Saara Jaskari. Kirjan taitosta ja graafisesta suunnittelusta vastaa kuvataiteilija Kirsi Jaakkola.

Kirjan on julkaissut Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto. 72 –sivuinen teos on ensimmäinen Porin taidemuseon Vauvojen värikylpy -julkaisusarjassa. Painosmäärä on 1000 kpl.Painopaikka Brand ID Oy / Kehityksen kirjapaino. Suositushinta 25,50 euroa.

- Julkaisusarjan muissa osissa on tarkoitus keskittyä tiettyihin aihepiireihin, kuten väriin. Myös kotitoimintaa varten on suunnittelilla oma teoksensa. Tästä ensimmäisestä kirjasta on tulossa myös englanninkielinen versio, Setälä kertoo.

kuva Vauvojen värikylpy -kirjassa on myös innostavia esimerkkejä työpajoista. Kuva: Tarja Tiilimäki

Vauvojen värikylpy on Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kehittämä vauvojen moniaistinen kuvataidetyöpaja. Lisätietoja www.varikylpy.fi .Hakusana