Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Luontodokumentti kahmi palkintoja

Luontodokumentti kahmi palkintoja

(19.09.2011 13:37 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 19.09.2011 13:37 Hurri Suvi)

Luontotalo Arkissa pyörivä dokumentti Tuntematon Selkämeri sai peräti kolme palkintoa virolaisfestivaaleilla.

Selkämeren luontoon ja maisemiin vievä dokumentti palkittiin Matsalun kansainvälisellä luontoelokuvafestivaalilla parhaasta ohjauksesta. Lisäksi se sai Viron ympäristöministeriön sekä Haapsalun kaupungin palkinnon.

Sunnuntaina päättyneen festivaalin kilpasarjassa oli yli 200 elokuvaa eri puolilta maailmaa. Elokuvan ohjannut ja kuvannut Jouni Hiltunen pitää palkintoja suuressa arvossa.

– Luontoelokuva oli minulle ensimmäinen, ja ohjaajalle on tietysti tärkeä parhaan ohjauksen palkinto. Ympäristöministeriön palkinto on mukava, koska he katsovat dokumenttia tavallisen tv-katsojan silmin. Ja jos he näkevät dokumentissa ympäristönsuojelun kannalta tärkeitä asioita, niin aina parempi.

kuva Suokukot lentävät Tuntemattoman Selkämeren maisemakuvissa. Kuva: Luontotalo Arkki


Idea dokumenttiin tuli Luontotalo Arkista, jossa sen yleisönäytökset ovat parhaillaan käynnissä. Ensi vuoden aikana Tuntematon Selkämeri nähdään myös TV1:ssä.

Hiltunen tunnetaan pitkistä, ihmisistä kertovista dokumenttielokuvistaan. Hänen palkituin filminsä on venäläisestä elinkautisvangista kertova Blatnoi Mir.

Menestyksen innostamana Hiltunen aikoo jatkossa tehdä lisää luontodokumentteja, jos rahoitus vain järjestyy. Ajatuksissa on jo Helsingin edustan merialueista kertova dokumentti.

Tuntematon Selkämeri saattaa kahmia tulevaisuudessa lisää palkintoja maailmalta.

– Luontoelokuvafestivaaleja on aika vähän. Lähetämme DVD:n eri paikkoihin ja katsotaan miten käy.

Katso dokumentin esitysajat Luontotalo Arkin nettisivuilta .


Hakusana