Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Nuorille oma radiokanava

Nuorille oma radiokanava

(28.09.2011 09:38 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 29.09.2011 08:00 Hurri Suvi)

Poriin perustetaan uusi alle 30-vuotiaille suunnattu radiokanava, Eazy 101.

Tammikuussa lähetykset aloittava radio on vahvasti porilainen ja satakuntalainen kanava. Kuuluvuusalue on noin 40 kilometriä Porista.

­– Nuorelle kohderyhmälle suunnattua paikallista radiokanavaa tässä mittakaavassa ei ole toteutettu muualla Suomessa Me olemme ensimmäisiä, kanavan tuottaja Laura Aimola kuvaa.

Radio saa marraskuussa internetsivut ja on alusta saakka myös Facebookissa.

– Me halutaan luoda tästä kolmen kombosta nuorten kohtaamispaikka. Toive on, että kun nuori haluaa tietää, mitä kaupungissa tapahtuu, hän tulee ensisijaisesti meille. Nuoret pääsevät myös vaikuttamaan siihen, millaista ohjelmaa ja musiikkia meillä on.

Radio soittaa juonnettua ohjelmaa arkisin kello 15-17. Luvassa on haastatteluja, paikallista asiaa, viihdeuutisia ja kilpailuja. Lisäksi suunnitteilla on erikoisohjelmia, joiden aiheita ovat esimerkiksi teemamusiikki, kulttuuri, opiskelu, muoti ja urheilu. Musiikkitarjonta on uusien hittien lisäksi musiikkia valtavirran ulkopuolelta ja paikallisilta bändeiltä.

Haussa liuta avustajia

Tällä hetkellä radio etsii avustajia ja yhteistyökumppaneita erikoisohjelmien tekemiseen. Keskustelu on käynnissä esimerkiksi Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

– Emme nyt suoranaisesti palkkaa lisää ihmisiä, mutta otamme vastaan ideoita ja katsotaan mitä saadaan aikaan niin, että siitä olisi apua molemmille osapuolille. Yhteistyössä kokemus ei ole välttämätöntä, mutta ideointi ja uudistumiskyky on tärkeää, Aimola sanoo.

Aikaisemmin Radio Porissa tuottajana työskennellyt Aimola on aivan innoissaan työstään ja uudesta kanavasta.

– Olen ihan älyttömän fiiliksissä, tekisi mieli hypettää joka paikassa! Onhan tää ihan älyttömän siisti juttu, että aletaan tehdä paikallista nuorisoradiokanavaa. Tästä tulee hyvä!

Eazy 101 kuuluu taajuudella 101,1 megahertsiä. Internetistä radio löytyy osoitteesta eazy101.fi .Radion facebook-sivuille pääset tästä .


Hakusana