Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Pac-Man nostalgiaa Rosenlew-museossa

Pac-Man nostalgiaa Rosenlew-museossa

(02.09.2011 10:00 kansj2 / päivitetty 02.09.2011 10:00 Stenberg Johanna)

Viikonloppuna 1980-luvun pelinostalgia huumaa Rosenlew-museon kävijät, kun museossa vietetään Pac-Man -peliviikonloppua perjantaista sunnuntaihin 2.-4.9. klo 11-17.

Rosenlew-museon intendentti Leila Stenroosin mielestä pelikoneet ja pelit sopivat museoon siinä missä muutkin ihmisten elämiseen ja olemiseen liittyvät asiat.

- Tässä tapauksessa pelit vain käväisevät museossa ja ovat yleisön käytettävissä, mutta tietotekniikkaa ja siihen liittyviä välineitä myös tallennetaan eri museoihin.

Stenroos muistuttaa, että tietotekniikka lisääntyy ja jokapäiväistyy, ja näin aihe tulee esille myös aikaansa seuraavissa museoissa.

- Museoiden näyttelyissä kaivataan toiminnallisuutta, jota saadaan monesti rakennettua esimerkiksi tietokoneiden avulla.

Museoon kasataan alkuperäiset pelikoneet Atarin, Amigan ja Commodore 64:n ajoilta. Peliluolaan pääsee museon sisäänpääsymaksulla. Pelien lisäksi museoon tulee esille erilaisia Pac-Man oheistuotteita.

Pac-Man -peliviikonlopun yhteistyökumppaneina ovat Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaine sekä Pelikonepeijoonit -yhdistys.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Rosenlew-museon nettisivuilta.


Hakusana