Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Porin päivänä jaettiin palkintoja

Porin päivänä jaettiin palkintoja

(23.09.2011 19:23 Heli Koskela / päivitetty 23.09.2011 19:23 Koskela Heli)

Vuoden Nuori porilainen on haitarinsoittaja Timo Hautamäki ja Pori-palkinnon sai aktiivinen Ahlaisten nuorisoseura ry.

Porin kaupunginhallitus valitsi vuoden 2011 Nuori porilainen -tunnustuksen saajaksi haitarinsoittaja Timo Hautamäen. 18-vuotias Hautamäki on soittanut harmonikkaa yksitoistavuotiaasta Ruosniemen Hanureissa.

- Löysin äidin vaatekomerosta haitarin, ja siitä se lähti. Kun kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen osallistuin ensimmäisiin kilpailuihini ja jäin kahden pisteen päähän pronssista, pisti se harjoittelemaan lisää, Hautamäki muistelee.

kuva


Nuori soittaja on sijoittunut kahdesti toiseksi Kultainen Harmonikka kilpailussa. Itse hän pitää toistaiseksi kovimpana saavutuksenaan Pohjois-Kalotin mestaruutta.

Haitarinsoiton lisäksi Hautamäki soittaa pianoa, keilaa ja pelaa shakkia. Loppuaika kuluu kavereitten kanssa ja seurakuntanuorissa. Keväällä tavoitteena on valmistua ylioppilaaksi Porin suomalaisen yhteislysion lukiosta, mutta soittamiseen ei tule taukoa.

- Jos joku kysyy, niin sitten painetaan pää kolmantena jalkana soittamaan.

Nuori porilainen -tunnustuksen saajan tulisi olla kotiseuturakas ja korostaa porilaisuutta. Hautamäki epäilee, ettei haitarinsoitto välttämättä olisi edennyt samaan tahtiin jossain muussa kaupungissa.

- Pori on aina tukenut minua soittoharrastuksessani. Olen iloinen siitä, että olen syntynyt Poriin.

Nuori porilainen -tunnustus on myönnetty vuodesta 1991. Viime vuosina tunnustus on mennyt urheilijoille, viimeksi yleisurheilija Matti Välimäelle ja tätä ennen pikajuoksija Nooralotta Nezirille.

kuva


Ahlaisten nuorisoseura sai Pori-palkinnon

Kaupunginhallituksen valinta vuoden Pori-palkinnon saajaksi on Ahlaisten nuorisoseura. Jo vuonna 1906 perustettu seura järjestää eri ikäisille kyläläisille monipuolista harrastustoimintaa kuten teatteria, kursseja, kerhoja sekä erilaisia tempauksia ja tapahtumia.

- Toiminta oli hiipumassa, mutta saimme Porin kaupungilta käyttöön Alakylän koulun käsityörakennuksen. Jos ei olisi omaa tilaa, ei olisi toimintaa, seuran puheenjohtaja Regina Wittsberg kertoo.

2000-luvulla seura on kunnostautunut esimerkiksi rakentamalla leikkikentän ja leikkipaikan sekä uimarannalle beach volley -kentän. Tänä syksynä on valmistumassa 9-väyläinen frisbeegolfrata. Osa hankkeista on tehty omalla rahalla, osaan on saatu EU-tukia. Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa on tiivistä.

Noin puolet Ahlaisten nuorista on mukana seuran toiminnassa. Moni tulee mukaan kesäteatterin kautta, toisille seura tarjoaa ensimmäisen kesätyöpaikan.

- Me emme oikeastaan tarvitse vain maksavia jäseniä, vaan toivomme, että kaikki osallistuisivat jotenkin, vaikka sitten tulemalla katsomaan teatterinäytöstä.

Pori-palkinnon saajan pitäisi kunnostautua toiminnallaan lähimmäisen tai yhteiskunnan hyväksi. Ahlaisissa tämä on osa toimintakulttuuria.

- Meillä on kerätty rahaa lääkäriautolle ja nimiaddressia pyörätielle. Nuoret oppivat meillä myös yhteisöllisyyttä. Heille annetaan vastuuta, mutta myös varmistetaan, että aina löytyy backup, Wittsberg kuvaa.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Viime vuonna palkinnon sai Pori-Seuran puheenjohtaja Timo Koivisto ja sitä ennen Satakunnan keskussairaalan sydänyksikkö.

Teksti Suvi Hurri, kuvat Jouni Koivukoski


Hakusana