Etusivu > Uutiset > 2011 > 09 > Porin Päivä sukeltaa veteen

Porin Päivä sukeltaa veteen

(12.09.2011 12:20 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 12.09.2011 17:13 Hurri Suvi)

Tämänvuotisen Porin Päivän teema on arkinen, mutta elintärkeä: vesi. Teema sai inspiraationsa uudesta uimahallista.

– Porissa on erittäin hyvä juomavesi ja jätevesi menee kuten pitääkin. Sadevesikin pystytään hoitamaan ainakin useimmiten. Ihmiset kiinnittävät asiaan huomiota vain, kun jokin ei toimi, tapahtuman järjestävän Pori-Seura ry:n puheenjohtaja Timo Koivisto pohtii.

Porin Päivää vietetään 22.­–25. syyskuuta. Uimahalli viettää avajaisiaan perjantaina 23. päivä.

kuva Porin päivän juliste on tänä vuonna vesiaiheinen, mutta löytyy siitä karhukin. Kuva: Pori-Seura ry

Porin Päivän ohjelmaan sisältyy vesiaiheisia tapahtumia. Yleisö pääsee käymään Luotsinmäen vedenpuhdistamolla ja Satakunnan pelastuslaitos pitää Etelärannassa vesipelastusnäytöksen. Uimahalli on auki yleisölle lauantaista sunnuntaihin.

Märkä teema innosti Pori-Seuraa tekemään kuntalaisaloitteen, jossa toivotaan, että rannoille laadittaisiin yksityiskohtaiset virkistysaluesuunnitelmat.

– Jos esimerkiksi opastukset ovat puutteellisia, yhteiset alueet eivät tule kaikkien tietoon. Joissain tapauksissa yksityishenkilöt ovat ruvenneet kohtelemaan yleisiä alueita kuin omiaan, Koivisto perustelee.

Pori-Päivän legendoihin kuuluu kiinteästi yksi yleisötapahtumien epätoivottu vesielementti eli sade. Mielikuva on, että Porin päivänä sataa aina.

– Ei pidä paikkaansa! Olen järjestänyt tapahtuman nyt 30 kertaa, ja vain viisi kertaa lauantaina on satanut, Porin Päivän järjestelysihteeri Matti Niemelä toteaa.

Pori-päivän ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan ensi viikolla. Ohjelma on jaossa kirjastoissa ja Maisassa sekä nähtävissä myös Pori-Seuran internetsivuilla . Osa ohjelmasta on jo tiedossa ja löytyy kaupungin tapahtumakalenterista .


Hakusana