Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Digirakkaudesta uusi teos

Digirakkaudesta uusi teos

(28.10.2011 12:36 KANTT1 / päivitetty 28.10.2011 13:46 Tiilimäki Tarja)

Digirakkaus 2.0 esittelee tämän päivän digitaalisen rakkauden ilmenemismuotoja.

kuva

Porin yliopistokeskuksessa toimivan, Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineen julkaisema tuore teos esittelee muun muassa nettideittipalvelua, nettipornon historiaa ja ihmisten kiintymistä vanhoihin koneisiin ja pelihahmoihin.

Teoksessa käsitellään myös poliitikkojen ja muiden julkisuuden henkilöiden skandaalinkäryisiä edesottamuksia, kuten erimerkiksi Johanna Tukiaisen mediakuvan syntymistä ja kehittymistä. Lisäksi mukana on artikkeleita myös verkkofoorumeista, kuten aikuisten nukkekeräilystä.

Uusi teos on päivitetty versio vuonna 2004 ilmestyneestä Digirakkaus 1.0.

- Tuohoon aikaan esimerkiksi nettideittailu miellettiin lähinnä nörttipoikien epätoivoiseksi yritykseksi löytää kontakteja. Nyt deittailu netissä on arkipäiväistä, sukupolvirajat ylittävää toimintaa, toteaa digitaalisen kulttuurin professori Petri Saarikoski.

Saarikosken mukaan kirjan artikkeleiden perusteella digirakkauden maailmassa leikillisyys on vahvasti läsnä.

Uuden teoksen artikkeleiden kirjoittajat edustavat eri tieteenaloja. Aihetta tarkastellaan muun muassa kulttuuriantropologian ja sosiaalipsykologian sekä politiikan ja taiteiden tutkimuksen näkökulmasta.

182 -sivuisen Digirakkaus 2.0 -teoksen ovat toimittaneet Petri Saarikoski, Ulla Heinonen ja Riikka Turtiainen. Teos kuuluu Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisematutkimuksen, Porin yksikön julkaisusarjaan.

Kirjan julkistamistilaisuus pidettiin Porissa järjestettävän Insomnia-pelitapahtuman yhteydessä 28. lokakuuta 2011.

Teos on tilattavissa täältä .Hakusana