Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Erityisopettajakoulusta Poriin

Erityisopettajakoulusta Poriin

(25.10.2011 08:53 KANTT1 / päivitetty 25.10.2011 12:25 Tiilimäki Tarja)

Länsi-Suomen kesäyliopisto valmistelee erityisopettajakoulutusta yhteistyössä Educluster Finland Oy:n kanssa.

Lupaa koulutuksen järjestämiseen Jyväskylän kasvatustieteiden tiedekunnalta odotetaan vielä tämän vuoden puolella. Koulutus on tarkoitus toteuttaa vuosina 2012-2013.

Erityisopettajien koulutustarve on ilmeinen. Maakunnassa epäpätevien erityisopettajien osuus on 78 prosenttia.

- Kaikki merkit viittaavat siihen, että erityisopetusta vaativien oppilaiden määrä on kasvussa myös Satakunnassa, toteaa Länsi-Suomen kesäyliopiston rehtori Kristiina Huhtanen.

Koulutuksen kokonaislaajuus on 40 opintopistettä. Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa. Pääsyvaatimuksena on luokanopettajan kelpoisuus tai ylempi korkeakoulututkinto ja opettajan pedagogiset opinnot. Lisäksi koulutukseen pääsy edellyttää erityispedagogiikan perusopintojen suoritusta. Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa pääsykokeiden perusteella.

- Tavoitteena on käyttää opetuksessa mahdollisimman paljon maakunnan omia osaajia, valtakunnan huippupedagogien ohella, toteaa Yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemi.

Tutkintoon johtavan koulutuksen arvioidaan maksavan noin 12 000 euroa per opiskelija. Koulutuksen kustannuksista vastaa opiskelijan taustayhteisö, kunta tai esimerkiksi yksityinen säätiö.

- Esimerkiksi Kymenlaaksossa Kotka ja Kouvola rahoittavat erityisopettajien koulutuksen, kertoo Huhtanen.

Eritysopettajakoulutukseen satsaaminen maksaa Satakuntaliiton maakuntajohtaja Pertti Rajalan mukaan itsensä moninkertaisesti takaisin.

- Summa saattaa äkkiseltään tuntua isolta, mutta säästöä syntyy, jos uusia erityisosaajia kouluttamalla vältetään yhdenkin nuoren syrjäytyminen, täsmentää Rajala.Hakusana