Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Honkaluoto kasvaa nyt vauhdilla

Honkaluoto kasvaa nyt vauhdilla

(25.10.2011 09:17 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 25.10.2011 09:21 Hurri Suvi)

Isojen teiden, rautatien ja lentokentän läheisyydessä oleva Honkaluodon teollisuusalue on yritysten unelmapaikka.

Viimeisin tulija on Kuljetusliike Y. Auramaa Oy, joka rakentaa Honkaluotoon koko Satakuntaa palvelevan Kaukokiidon logistiikkakeskuksen.

Porin kaupunki vuokraa logistiikkakeskusta varten yli kahdeksan hehtaarin tontin, jolla on rakennusoikeutta yli kolme hehtaaria. Ensi vaiheessa sinne nousee vähintään 6 000 neliön terminaalirakennus laajoine pihakenttineen.

kuva Honkaluodon teollisuusalueella on vielä reilusti tilaa kasvaa. Kuva: Ilmakuvaus Vallas Oy


Asia on jo käsitelty kaupunginhallituksessa ja se etenee seuraavaksi valtuuston päätettäväksi.

– Jos kaikki menee, kuten on suunniteltu, rakentaminen alkaa keväällä ja rakennus valmistuu ensi vuoden aikana, toimitusjohtaja Pekka Auramaa Auramaa-yhtiöiltä sanoo.

Kaukokiidon logistiikkakeskuksen tulo edellyttää kaupungilta uusien teiden rakentamista alueelle. Näiden varrelle saadaan jälleen uusia tontteja yritystoimintaa varten.

Kalaliike hyötyy Kaukokiidosta

Honkaluodossa sijaitsee jo Satakunnan sairaanhoitopiirin logistiikkakeskus. Lisäksi useammalla tontilla rakennetaan parhaillaan. Esimerkiksi luvialainen kalatuotteiden tukkukauppias ja jalostaja Kala Valtanen Oy rakentaa sinne lähes 6 000 neliön uudisrakennusta.

– Kaivuutyöt ovat jo käynnissä ja tarkoitus on vuoden kuluttua muuttaa sinne. Kalanviljely jatkuu Luvialla, mutta muu toiminta siirtyy Poriin, toimitusjohtaja Jari Valtanen Kala Valtasesta kertoo.

Kaukokiidon naapuruus on Valtaselle mieleen, sillä Kala Valtanen käyttää jo nyt Kaukokiitoa kuljetuksiin.

– Kun puhutaan herkästi pilaantuvasta elintarvikkeesta, on jokainen kuljetuksessa säästetty minuutti tärkeä.

Liikenneyhteydet ykkösjuttu

Kala Valtanen oli pitkään ja hiljaisuudessa etsiskellyt uutta toimipaikkaa. Kun Honkaluoto tuli vaihtoehdoksi, ratkesi asia yön yli nukkumalla.

– Tämä on liikenneyhteyksien takia meille ihan ykköspaikka. Tavaraa tulee paljon ulkomailta, esimerkiksi Norjasta, ja asiakkaita on esimerkiksi Turussa, Helsingissä ja Virossa asti.

Yritykset tuovat tullessaan työpaikkoja. KalaValtasen Porin pisteeseen siirtyy Luvialta reilu 20 henkeä, ja uusia työpaikkoja syntyy arviolta kymmenkunta.

Kaukokiidon logistiikkakeskukseseen tulee töihin noin 50 henkeä. Uutta väkeä tarvitaan sinne pitkällä aikavälillä 10–20.


Hakusana