Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Jäähallille uusi ilme ja lisää tilaa

Jäähallille uusi ilme ja lisää tilaa

(20.10.2011 12:04 KANTT1 / päivitetty 20.10.2011 16:17 Tiilimäki Tarja)

Porin Isomäen jäähallin hankesuunnitelman ykkösvaihtoehto on hallin peruskorjaus ja laajentaminen.

Ykkösvaihtoehdon kustannusarvio on 11,5 miljoonaa euroa. Hallin korjaus ja laajennus on tarkoitus toteuttaa vuosina 2013-2015. Saneerauksella hallille saadaan 40 vuotta lisää käyttöaikaa. Hallin vuotuiset käyttökustannukset nousevat saneerauksen myötä noin 400 000 euroa.

- Toteutus on jaksotettu kolmelle vuodelle, koska hallin pitää olla joka tapauksessa käytössä remontin ajan, toteaa jäähallitoimikunnan puheenjohtaja ja vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne.

kuva Isomäen jäähalli saattaa tulevaisuudessa näyttää tältä.

Halli on tarkoitus ajanmukaistaa nykypäivän vaatimukset täyttäväksi keskisuureksi kilpailuareenaksi. Tavoitteena on lisätä hallin viihtyisyytta, toiminnallisuutta ja turvallisuutta ottaen huomioon yleisön, pelaajien sekä hallin muiden käyttäjien tarpeet.

kuva Hallin eteläsivulle tulee uusi sisäänkäynti ja seisomokatsomon taakse lisää aulatilaa.


Saneerausuunnitelmat eivät olennaisesti muuta hallin katsojakapasiteetti, mutta oheistiloihin tulee huomattavia parannuksia.

Ykkövaihtoehdossa hallin itäpäätyyn rakennetaan kolmikerroksinen lisäosa. Laajennus tulee myös hallin eteläsivulle. Lajennusosan toinen kerros on suunniteltu laajaksi yleisötilaksi. Itäpäätyyn rakennettaan myös uusi ravintola ja kabinetttitilat. Hallin vanhojen puku- ja sosiaalitilojen tilalle rakennetaan uudet ajanmukaiset tilat.

kuva Hallin 1. kerroksen laajennusluonnos.

kuva Hallin 2. kerroksen laajennusluonnos.

Toteutusaikataulu ja rahoitus vielä avoin

Hankkeen toteutusaikataulua on apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannuksen mukaan täysin mahdoton arvioida.

- Halli ei ole ensi vuoden talousarvion investointilistalla, enkä usko, että se sille enää tässä vaiheessa ehtiikään, toteaa Hannus.

Hankesuunnitelman valmistuminen on hyvä pohja rahoituksen suunnittelulle.

- Nyt kun tiedätään mitä hallille voidaan ja pitää tehdä, niin voidaan ryhtyä keskustelemaan rahoitusmalleista, toteaa Hannus.

Porin Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki lupaa, että seura, hallin pääkäyttäjänä, on omalta osaltaan rahoittamassa hallihanketta.

Hankesuunnitelmaan kirjatussa kakkosvaihtoehdossa halliin tulisi peruskorjauksen lisäksi vain suppea laajennus. Tämän vaihtoehdon kustannusarvio on reilut 9 miljoonaan euroa. Kokonaan uuden hallin rakentaminen voidaan unohtaa, koska pelkästään jääurheilukäyttöön pyhitetyn hallin rakentaminen tulisi liian kalliiksi.

Kari Hannuksen helmikuussa 2011 nimeämän jäähallitoimikunnan laatima hankeselvitys valmistui keskiviikkona.Hakusana