Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Jokainen halukas saa omakotitontin

Jokainen halukas saa omakotitontin

(18.10.2011 08:59 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 19.10.2011 09:03 Hurri Suvi)

Monissa isoissa kaupungeissa tontteja ei riitä kaikille omasta talosta haaveileville. Porin tilanne on valoisampi.

– Jokainen rakentaja saa kyllä tontin. Omakotitontteja luovutetaan 70–100 vuosittain, mikä vastaa hyvin kysyntää, kiinteistöpäällikkö Antti Kilkku teknisestä palvelukeskuksesta kertoo.

Eniten kysyntää ja tarjontaa on viime vuosina ollut Länsi-Porin suunnalla. Esimerkiksi Tuorsniemestä ja Viikinäisistä on luovutettu paljon tontteja.

kuva Viikinäisissä on vielä tontteja odottamassa rakentajia. Kuva: Jone Puputti


– Ensi vuonna saamme jakoon kymmeniä tontteja joen pohjoispuolelta Murtosenmutkasta, hyvältä paikalta läheltä keskustaa.

Tontit voi joko vuokrata tai ostaa. Valtaosa rakentajista vuokraa tontin. Sen voi halutessaan ostaa omakseen myöhemminkin.

Upeimmat tontit myydään tarjouskilpailulla

Kartanon entisen koulun alueelle Kartanontielle on kaavoitettu hiljattain kolme uutta omakotitonttia. Ne myydään poikkeuksellisesti tarjouskilpailulla. Kilpailu alkaa lähiaikoina.

– Luovuttamamme tontit on yleensä kaavoitettu pelloille. Nämä tontit ovat metsäisiä, ja ne liittyvät vanhaan, perinteiseen asuinalueeseen. Tällainen erikoispaikka on kilpailun väärti, jotta tonteista saadaan oikea hinta, Antti Kilkku perustelee.

Yksityisillä markkinoilla tonttien hinnat ovat kaksin-kolminkertaiset kaupungin tontteihin verrattuna. Valtuuston päätöksen mukaan Kartanon tontteja ei myydäkään alle 15 000 euron. Kilkku tosin epäilee, että tonttien lopullinen myyntihinta voi olla jopa tuplasti enemmän.


Hakusana