Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Loppukiri UNICEFin maakuntavuodelle

Loppukiri UNICEFin maakuntavuodelle

(28.10.2011 14:32 kansj2 / päivitetty 28.10.2011 14:34 Stenberg Johanna)

Lauantaina Porin raviradalla ravataan keppihevosilla ja sunnuntaina Porin uudessa uimahallissa uidaan UNICEFille.

Satakunta on vuoden 2011 UNICEFin maakuntakumppani. UNICEF-koordinaattori Susanna Haltsonen Satakuntaliitosta kertoo, että vuoden aikana on kerätty varoja UNICEFin Schools for Africa - Kaikki lapset kouluun -kampanjalle.

- Tavoitteena on, että jokainen satakuntalainen lahjoittaisi 1,50 euroa vuoden aikana. Ihan tähän tulokseen emme tule yltämään, mutta joka tapauksessa kaikki eurot tulevat tarpeeseen.

Asukkaita Satakunnan alueella on 226 740. Keräyssumma on tällä hetkellä noin 130 000 euroa. Satakuntalaisten keräysrahoilla rakennetaan kouluja ja luokkahuoneita, parannetaan vesihuoltoa, koulutetaan ammattitaitoisia opettajia ja toimitetaan pulpetteja sekä koulutarvikkeita.

Maakuntavuoden aikana tapahtumia on järjestetty ympäri Satakuntaa.

- UNICEF-vuoden aikana olemme jakaneet paljon tietoa maailman lasten tilanteesta ja lasten oikeuksista. Mittavan tapahtumamäärän avulla olemme saaneet myönteistä julkisuutta sekä maakunnassa että valtakunnallisesti.

Maakuntavuotta on vielä kaksi kuukautta jäljellä ja tapahtumia riittää vuoden loppuun asti. Lauantaina Porin raviradalla järjestetään lapsille keppihevosravit klo 10-12. Ohjelmassa on myös possujuna, ongintaa, kasvomaalausta, pomppulinna sekä poni-, koiravaljakko- ja hevosajelua. Sunnuntaina Porin uudessa uimahallissa uidaan UNICEFin hyväksi. UNICEFin Porin paikallisryhmän ja Porin uimaseuran järjestämässä kunto- ja haasteuintitapahtumassa tuetaan junioriuintia ja kerätään varoja UNICEFin vesihankkeisiin Afrikan kouluissa. Pelkästään marraskuun aikana tapahtumia on liki kaksikymmentä. 4.11 pidetään hyväntekeväisyystapahtuma UNICEF-gaala Porin Sokos Hotel Vaakunassa ja 18.11. järjestetään UNICEF-bändi-ilta Porin nuorisotalolla.

Kaikki loppuvuoden tapahtumat löydät maakuntavuoden tapahtumakalenterista . Tapahtumat löytyvät kuukausittain.


Hakusana