Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Luvialla koulu ottaa vesilinjan

Luvialla koulu ottaa vesilinjan

(19.10.2011 08:21 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 24.10.2011 10:15 Hurri Suvi)

Luvian kirkonkylän koulu pitää perjantaina vesitempauksen, jossa oppilaita rohkaistaan hylkäämään energiajuomat.

Tänä perjantaina koulun oppilaat saavat Luvian Salen sponsoroimat vesipullot ja Luvian hammashoitolan hankkimat hammasharjat. Vesipullon etikettinä on koulun piirustuskilpailun voittanut kuva.

– Yritämme, että nuoret alkaisivat juoda vettä ja oppisivat arvostamaan sitä. Tarkoitus on, että pullo säästettäisiin ja sitä käytettäisiin jatkossakin, kertoo hammashoitaja Kirsi Vonk.

Jokainen pullo on numeroitu ja osallistuu keväällä arvontaan. Arvonnan palkinnon lahjoittaa aktiivisesti tempausta valmistellut koulun vanhempainyhdistys.

Porin kaupungilla työtä tekevä Vonk päätyi mukaan järjestämään vesitempausta, kun koulun terveydenhoitaja Johanna Kyyhkynen otti häneen yhteyttä.

– Koululla oltiin huolissaan oppilaiden tavasta juoda paljon energiajuomia. Myös S-marketin ryhmäpäällikkö Paula Mäkinen oli sitä mieltä, että valistaminen energiajuomista olisi paikallaan, Vonk kertoo.

Vuoden hammashoitajaksikin nimetty Vonk oli reilu vuosi sitten mukana masinoimassa K-supermarketeiden päätöstä olla myymättä energiajuomia alle 15-vuotiaille. Perjantaina Vonk pitää Luvian kirkonkylän koulun oppilaille nuuskaa, tupakkaa ja energiajuomia käsittelevän luennon.

Energiajuomista on haittaa paitsi hammaskalustolle, myös muuten.

– Hampaat kuluvat, koska energiajuomat ovat happamia. Lopulta niistä alkaa lohkeilla palasia. Energiajuomat myös aiheuttavat ylivilkkautta, keskittymiskyvyttömyyttä ja päänsärkyä. Ne sisältävät myös paljon sokeria, joka lihottaa, Vonk kuvaa.


Hakusana