Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Nykytaikuutta kaikenikäisille

Nykytaikuutta kaikenikäisille

(19.10.2011 09:00 kansj2 / päivitetty 19.10.2011 10:01 Stenberg Johanna)

Porissa vietetään torstaista lauantaihin Magiaa-taikafestivaaleja.

Tapahtuman tuottaja, taikuri ja teatteriohjaaja, Tapio Kankaanpää pohtii taikuuden viehätysvoimaa ja tulee siihen tulokseen, että ihminen haluaa tulla ällistetyksi ja mykistetyksi.

- Ihmisiä viehättää hetken hämmästys ja irtaantuminen todellisuudesta.

Magiaa-taikafestivaali järjestetään toista kertaa ja ohjelmistossa on panostettu nimenomaan uuden taikuuden suuntaukseen, joka yhdistelee taikuuteen muun muassa teatteria ja sirkusta. Festivaalin tarjonnasta Kankaanpää nostaa omaksi suosikikseen Promenadisalissa lauantaina nähtävän pääesityksen.

- Esitys tarjoaa laajan kattauksen suomalaista nykytaikuutta ja –sirkusta. Esiintyjiin ja rakenteisiin on todella satsattu.

Taikafestarit tarjoavat maagista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille. Torstaina ja perjantaina Sokos Hotel Vaakunan tiloissa järjestetään taikakoulu. Kurssi sopii yli kahdeksan vuotiaille vasta-alkajille ja harrastajille. Kouluttajina toimivat taikurit Tatu Tyni ja Tapio Kankaanpää.

Perjantaina tapahtumaravintola Kulttuurikulmassa nähdään Taikateatteri13:n esitys Magic with Glenn Gould. Taikuuden rajoja rikkova Tatu Tyni herättää esineet eloon. Kymmenet pallot tanssivat taikurin käsissä, sauva häviää varjon lailla ja kakku syntyy purkasta. Illan aikana esiintyy myös Sici & the Boogie Brothers.

kuva The Outsider.
Lauantaina Kulttuurikulmassa on luvassa taikashow lapsille. Ohjelmassa on taikakoulun kurssilaisten demoesitys ja taikuri Marko Akkasen taikashow.
Illemmalla Promenadisalissa nähdään aikuisille suunnattu taikakavalkadi kun lavalla nähdään viisi erilaista esitystä. Robert Jägerhornin 8 minutes to landing on komiikkaa, mimiikkaa ja taikuutta yhdistelevä visuaalinen esitys, jossa kaikki tuntuu menevän pieleen. Jakobin Sirkus esittää huimaavia jongleeraustemppuja live-musiikin säestyksellä, sekä mystistä tulennielentää. Robert Jägerhornin toinen esitys, Whiskey Drinking Woman, on hauska ja lumoava esitys, joka muuttaa käsityksen klarinetin soittamisesta. Viimeiseksi nähdään The Amazing Magic Theatren ja Taikateatteri13:n aikuisten satu The Outsider, joka yhdistää teatteriesityksen ja elokuvan. Esitys on rakennettu klovnerian ja taikuuden keinoin nykytekniikkaa sekä upeita erikoisefektejä hyväksi käyttäen.

Lisäksi perjantaina ja lauantaina Ravintola Kirjakaupassa ja Bar Havanassa on tarjolla lähitaikuutta ja musiikkia.

Maagisen ohjelmiston löydät taikafestivaalin nettisivuilta .


Hakusana