Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Origameja ja keppihevosia

Origameja ja keppihevosia

(14.10.2011 14:48 kansj2 / päivitetty 14.10.2011 14:48 Stenberg Johanna)

15.10. Porissa vietetään kansainvälistä lasten lauantaita.

Porin taidemuseolla järjestetään monenlaista ohjelmaa koko perheelle.
Klo 12.15 ja 14.15 museolla nähdään teatteriesitys, jossa yleisön valloittaa turkkilaiseen kansanperinteeseen kuuluvat hahmot Hacivat ja Karagöz. Esityksessä kuullaan suomea ja turkkia. Esityksen on suunnitellut ja toteuttanut Neslihan Kilickesen.
Iltapäivän aikana taidemuseolla on open stage, jonne lapset voivat yksin tai ystävien kanssa ideoida ja toteuttaa oman esityksen. Esitys voi sisältää vaikkapa tanssia, laulua tai musiikkia. Esityksen voi ilmoittaa mukaan ohjelmaan ennakkoon sähköpostilla anni.venalainen@pori.fi, puhelimitse 044 701 7601, tai paikanpäällä klo 11.30 alkaen.
Klo 12.30-15.00 taidemuseolla toimii origami-työpaja, jonka ohjaa Laura Myllykangas Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuri-verkostosta.
Perheillä on taidemuseoon vapaa pääsy klo 12-15.30. Esitykset ja työpajat ovat avoimia kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Päivä toteutetaan yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston, Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry:n sekä UNICEFin kanssa.

Porin pääkirjastolla lasten lauantaita vietetään keppihevosten parissa klo 10-13. UNICEFin järjestämässä tapahtumassa lapset voivat valmistaa oman keppihevosen. Keppihevosta varten tarvitsee mukaan ottaa omat askarteluvillasukat ja –napit, muut materiaalit saa kirjastolta. Keppihevosta voi askarrella klo 10-11.30. Itse tehdyn keppihevosen voi lunastaa kotiin kolmella eurolla. Kirjaston kellarissa pidetään keppihevosravit ja kirjaston pihalla harrastetaan poninhoitoa. Tapahtumassa esiintyy veikeä noita, Kutilan Manta,
klo 11 ja 12.
Tapahtuman aikana myös hyväntekeväisyyskirppis, jonka tuotto lahjoitetaan UNICEFille. Kirppikselle voi lahjoittaa esimerkiksi lasten kirjoja, leluja, pelejä ja levyjä.

Satakunnan museolla vietetään lauantaina nukkepäivää. Yleisöllä on mahdollisuus tuoda vanhoja nukkejaan tunnistettavaksi ja arvioitavaksi Satakunnan Museoon. Porin seudun kansalaisopiston suunnittelijaopettaja
Teija Ruuhikorpi-Mäki
tunnistaa ja arvioi yleisön mukanaan tuomia nukkeja museon koululaistilassa koko lauantaipäivän ajan. Esillä on myös parhaita paloja Satakunnan Museon nukkekokoelmasta, sekä nukkeharrastajien valmistamia uudelleenotoksia Martta-nukeista.


Hakusana