Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Pori mukana kehittämässä vanhustyötä

Pori mukana kehittämässä vanhustyötä

(24.10.2011 08:18 KANTT1 / päivitetty 24.10.2011 10:38 Tiilimäki Tarja)

Pori on mukana EU:n kansainvälisessä Elcanet-verkostoitumishankeessa.

Hankkeen tavoitteena on lisätä vanhustyön hyviä käytäntöjä Euroopassa ja kehittää alan hyvinvointiteknologisia ratkaisuja.

Porin lisäksi Suomesta hankkeessa on mukana Jyväskylä. Muut hankekumppanit ovat Ravenna, Borgo Val di Taro ja Unione Terre Verdiane Italiasta, Eger Unkarista, Cambre Espanjasta ja Mjölby Ruotsista.

Hankkeessa on neljä teemaryhmää: kotipalvelu, koulutus, preventio (sairauksien ennaltaehkäisy) ja ICT (Information and Communication Technology/tieto- ja viestintäteknologia). Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) sosiaali- ja terveysala toimii koulutuksen teemaryhmän kansainvälisenä koordinaattorina.

Elcanet-hankkeen kolmipäiväinen avajaiskonferenssi pidettiin Porissa huhtikuussa 2011. Tapaamisen yhteydessä SAMK järjesti seminaarin, jossa esiteltiin kumppanuuskuntien sosiaali- ja terveysalojen toimintaa, väestörakennetta ja vanhustenhuoltoon liittyvää lainsäädäntöä.

Erityistä mielenkiintoa kansainvälissä vieraissa herättivät Karjarannan palvelutalojen turvallisuutta ja hoitotyön sujuvuutta edistävät ICT-ratkaisut. Seminaarissa kartoitettiin myös teemaryhmien tulevaa toimintaa.

ICT-teemaryhmän tehtävänä on kerätä tietoa hyvinvointiteknologiahankkeista, joita on jo toteutettu partnerikunnissa. Tällä hetkellä Porin alueella kerätään tietoa muun muassa käytössä olevista vanhusten turvalaitteista ja -järjestelmistä.

- Sovelluksista on tekeillä opinnäytetyö. Tarkoitus on selvittää muun muassa sitä, mitä konkreettista hyötyä vanhukselle on esimerkiksi turvamaton käytöstä, toteaa SAMKin tutkimuksen ja kehittämistoiminnan suunnittelija Jaana Sävel.

Yhteenvedon jälkeen palveluiden tuottajien ja asiakkaiden näkemykset ICT:n hyödyistä kartoitetaan laajasti ympäri Eurooppaa. Kyselyllä pyritään löytämään kohteet, joita kehittämällä vanhusten asuminen sekä kotona että palvelutaloissa olisi entistä turvallisempaa.

Elcanet-hankeesta internetissä


Hakusana