Etusivu > Uutiset > 2011 > 10 > Porissa käynnistyi Reilun kaupan aarrejahti

Porissa käynnistyi Reilun kaupan aarrejahti

(25.10.2011 09:59 kanhs1 kanhs1 / päivitetty 25.10.2011 13:13 Hurri Suvi)

Vuosittain vietettävä Reilun kaupan viikko näkyy Porissa lokakuun viimeisellä viikolla.

Maanantaina käynnistyy Aarrejahti, joka muuttaa Porin aarrekätköksi.

Jokainen voi etsiä kaupungista aarrerasteja ja kerätä niistä tarkistussanoja aarrepassiin. Aarrejahtipisteissä on tarkistussanan lisäksi tietoa jostakin Reilun kaupan tuotteesta.

Kun passiin on kerätty kolme tarkastussanaa, pääsee mukaan aarrejahdin palkinnon arvontaan palauttamalla passin Ympäristövirastossa (Valtakatu 11) sijaitsevaan laatikkoon 1. marraskuuta mennessä.

kuva

Reilun kaupan viikkoon voi osallistua myös järjestämällä Reilun kahvitauon. Taukoa voi viettää tarjoamalla Reilun kaupan kahvit kaveriporukalle, työkavereille tai perheelle. Oman kahvitaukonsa voi ilmoittaa myös www.reilukartta.fi-palveluun .

Porilaisten yläkoulujen on mahdollisuus osallistua Reilun kaupan aarrejahtiin syysloman jälkeen. Kouluille jaetaan oppimateriaalipaketti, jonka avulla oppilaat ja opettajat tutustuvat Reiluun kauppaan. Tavoitteena on lisätä oppilaiden tietoisuutta eettisen kulutuksen liittyvissä kysymyksissä.

Pori on ollut Reilun kaupan kaupunki vuodesta 2008. Reiluus näkyy muun muassa kaupungin omissa tilaisuuksissa tarjottavana Reilun kaupan kahvina ja teenä sekä pääkirjastossa sijaitsevana infopisteenä.

Lisätietoa Reilun kaupan viikosta ja aarrejahtiin osallistumisesta löytyy Reilun kaupan kotisivuilta .

Teksti:Tarja Räikkönen


Hakusana